Ziare.com

Mesajul Rusiei: Face un pod de 4 kilometri ca sa nu mai fie banuita de alte anexari

Vineri, 28 Martie 2014, ora 21:50

   

Mesajul Rusiei: Face un pod de 4 kilometri ca sa nu mai fie banuita de alte anexari
Intrucat peninsula Crimeea nu are legatura directa cu Rusia, accesul facandu-se numai pe cale aeriana, pe mare sau prin Ucraina, autoritatile ruse au initiat construirea unui pod de 4 kilometri peste stamtoarea Kerci.

Podul va avea cai de transport rutiere si feroviare si este prevazut sa se realizeze in conditii de mare urgenta, termenul de finalizare a proiectului fiind sfarsitul acestui an, iar pentru intreaga lucrare se prevad cel mult trei ani - informeaza Pravda.

In afara de utilitatea reala pentru transport, este cert ca Rusia transmite lumii cu acest prilej un mesaj, care s-ar putea referi la faptul ca, realizand acest pod, Moscova isi creeaza o cale directa spre peninsula si nu are de gand sa mai faca alte anexari pentru un acces terestru prin istmul din nordul ei.

Pe de alta parte, este totusi posibil ca mesajul sa fie o simpla perdea de fum, pentru a da comunitatii internationale numai aceasta iluzie, pentru a calma ingrijorarea si a face in viitor planurile in liniste. Oricum, graba cu care s-a hotarat pregatirea proiectului intr-un termen greu de realizat pare suspecta.

De altfel, ideea de a crea un pod care sa lege Crimeea de sudul Rusiei este mai veche. Au existat intentii in anii '60 si '70. Dar atunci Rusia nu a dispus de mijloacele tehnice necesare pentru o lucrare de asemenea amploare.

De asemenea, la inceputul anilor 2000, s-au mai purtat negocieri pentru realizarea acestui pod, in colaboare cu partea ucraineana, care nu dispunea atunci de fondurile necesare pentru a contribui cu o cota-parte. Acum, insa, Rusia va trebui sa suporte singura valoarea intregii lucrari.

Pana in prezent, traversarea stramtorii Kerci se realiza numai cu bacurile, transportul fiind mult ingreunat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9452 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prin 60 si

Ceva mai mult,eram invadati de filmele de razboi rusesti...si cum aparea un pod,eroii il aruncau in aer...sper sa nu fie la fel cu acest pod...cineva spunea,ca strimtoarea ar putea fi mai lata de 4km...pai poate vor sa-l faca pe lung....

 

Loaze inculte

Cautati cu Gogle sa vedeti pe unde vine stramtoarea Bering. Va fi vai si amar de currul vostru daca veti apuca ziua in care Rusia sa faca un pod peste ea.

 

:Ha,ha,ha...

*5 pe linie...

@Srelu:::)) Jean Vlajean se referea la "ultima achizitie "...

unde..... Putin sa..(incerce sa proiecteze....podul..::)) la ..... "prima" deja este....istorie.

 

Despre ruși.

Ștefan Cel Mare, i-a caracterizat bine la vremea lui si nu i-a schimbat cu nimic trecerea timpului. Au rămas tot niște indivizi primitivi care au făcut numai rău vecinilor. De cand ii cunoaște istoria au fost puși numai pe cotropit alte popoare.

 

haida de!!!

intreaba-i pe englezi despre romani!!!

Singurul,scop al rusilor,a fost crimeea,si

putini,oameni,stiu ca este o zona strategica,militara,se pot bruia toate sistemele antiracheta,si cele de lansare nato,chiar din Europa.Putin s-a jucat,ca ataca ucraina.In cateva zile va retrage trupele de langa, granita,si lumea va rasufla, usurata.Dar,Putin a castigat lozul cel mare,unul foarte mare.

 
 

 

Sa il contracteze cu chinejii. Aia vor sa cartografieze zona.

.

Iote-te dom'le, si voi care ii acuzati pe rusi ca anexeaza

Ei vroiau doar sa construiasca un pod si n-aveau cap de pod. Frumos gestul lor sa plateasca singuri factura.

- Sa se ridice imediat toate sanctiunile si sa se dea premiul Nobel pentru pace lu' Putina.

Peste Podul Bering sa conduca Jean Valjean!

Sa vada cum este cind bate vintul!
Si sa incerce sa plateasca in ruble la benzinarie!

 

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor