Articol citit de 2857 ori
"Agenturili straine", asta spunea si Ceausescu.
Probabil ca in final și Putin va avea cam tot aceeași soarta.
Si Ceaușescu părea foarte stăpan pe situație, pana cu vreo săptămană inainte sa cada.
SI PAPAGALII LOR STIU SA vorbeasca ca ai nostri , nu stim daca e
Soros , sau alt dastept de pe la Antena 3 , ca inca nu au plecat chiar toti la PE ...va dati seama ce tari am fi cu Gadea la Bruxelles .
Adenda / Pen ca traducatorii de lb. rusa sunt toti la TV Ghita, sa rumege problema Dinca , papagalii rusi vorbesc ceva amestecat cu votca ...
E o diferenta foarte mare intre Rusia si China.
Amandouă au deocamdată un sistem de stat autoritar, dar sistemul chinez e cu mult mai eficient decat cel rusesc, nu suferă comparație. Sistemul din Rusia e unul oligarhic, acolo mafia face parte din sistem.
Dar cred ca nu e incă deloc clar ca sistemul chinezesc ar fi superior celui occidental (de cel rusesc nici nu putem vorbi), altfel cred ca am asista la un flux migrator de populație dinspre occident spre China, dar deocamdată e mai degrabă invers. Oamenii migrează mereu spre mai bine, asta e indiciul cel mai concludent după mine.
Cred ca sunt șanse cu mult mai mari ca pana la urma China și Rusia sa se democratizeze prin răsturnarea regimurilor aflate acum la putere, deci sa adopte sistemul occidental, decat sunt șanse ca democrațiile occidentale sa se transforme in niște regimuri autoritare represive.
De fapt și democrațiile occidentale sunt in principiu conduse de o mana forte, doar ca nu e vorba de mana unui om, ci de mana legii. De fapt statul de drept reprezinta in principiu o dictatura a legii. Cred ca e preferabila totuși legea ca dictator decat o persoana sau un mic grup de persoane.
E greu de prezis ce va fi in viitor, dar deocamdată sistemul democratic occidental s-a dovedit clar superior.
Si Ceaușescu credea probabil ca viitorul aparține tarilor conduse cu mana forte și se pare ca s-a cam inșelat, dar cine știe ce va fi in viitor, istoria omenirii va fi probabil foarte lunga.
Intrebarea care se pune insă, dacă e vorba ca tara sa fie condusa de o mana forte, e cine și cum decide care e acea mana forte?
rusia si china
au inteles perfect ca viitorul va apartine unor tzari conduse cun mina forte, mai ales al unor tari de mare amplitudine; vazind varza ce a ajuns america in politica contemporana, nici nu-i de mirare: am sa vad cu ochii mei secesiunea statelor unite ale israelului