Moscova nu crede in lacrimi. Dar Romania? (Opinii)

Luni, 04 Iulie 2011, ora 21:03
3480 citiri
Moscova nu crede in lacrimi. Dar Romania? (Opinii)
Foto: acrosstheplanet.net

In vacarmul si confuzia care definesc, in ultimii ani, relatiile Romaniei cu Rusia este nevoie, cu prioritate, de o pauza. In primul rand, pentru a respira adanc si a ne calma. In al doilea rand, pentru a defini in mod clar, cu mintea limpede, care este esenta problemei.

Rusia este singurul stat din lume care dispune de un "institut pentru apararea adevarului istoric". Pare o gluma, dar nu este. Un stat care, orice s-ar spune, este condus de lideri calculati, are nevoie de un motiv serios pentru a infiinta un asemenea "institut". Motivul se exprima in doua cifre: 1939 si 1941. Mai exact, in intervalul dintre cei doi ani.

Ce secrete teribile ascunde perioada respectiva, care sa justifice astfel de precautii ale Moscovei? Pactul Ribbentrop-Molotov, semnat la 23 august 1939, la Moscova, sub zambetul satisfacut al lui Stalin, a incetat sa fie un secret chiar din acea zi. Anexele (foste) secrete, privind delimitarea sferelor de influenta ale Berlinului si Moscovei in Polonia, Romania si statele baltice sunt si ele binecunoscute.

Stalin a avut doua obiective tactice cand a impartit Europa de Est cu Hitler. In primul rand, a "demonstrat" puterilor occidentale ca URSS este o noua versiune a Imperiului rus, preocupata, pe baze "nationaliste", doar de cucerirea de teritorii pe seama vecinilor. Adica exact ceea ce occidentalii doreau sa creada, pentru a nu se stresa cu esentialul: revolutia comunista mondiala, mobilul ultim al URSS. In al doilea rand, a permis Armatei Rosii sa se desfasoare pe pozitii mult mai avansate, spre Vest.

Cele doua obiective tactice aveau insa rolul de a masca obiectivul strategic: punerea in miscare a Germaniei, pentru a declansa "marele razboi imperialist" proorocit de Lenin inca din 1917. Semnificatia esentiala a pactului Ribbentrop-Molotov este ca un criminal antiuman calculat (Stalin) a dezlegat mainile unui criminal antisemit psihopat (Hitler) pentru a ataca Polonia si a declansa astfel "marele razboi imperialist" cantat in poemele propagandistice sovietice ca fiind menit sa deschida calea "revolutiei mondiale".

Politicienii si istoricii oficiali rusi de astazi neaga cu inversunare evidenta, sustinand ca Stalin, prin incheierea pactului cu Hitler, a dorit doar "sa castige timp pentru a se pregati in fata inevitabilei agresiuni fasciste". Un astfel de "argument" poate fi demontat de orice elev de gimnaziu: daca URSS se temea, cu adevarat, de agresiunea fascista, de ce a pus umarul, in mod decisiv, la distrugerea si impartirea Poloniei, care ii asigura o distanta confortabila fata de Germania?

Motivele pentru care Stalin a semnat pactul cu Hitler nu explica insa toate "sensibilitatile" Moscovei fata de unele subiecte istorice. Alianta politico-militara dintre cei doi dictatori a durat 2 ani si a lasat urme adanci, pe care Moscova le-ar dori sterse pentru totdeauna din memoria universala.

De exemplu, cooperarea amicala dintre NKVD-ul lui Stalin si Gestapo-ul lui Hitler, care a presupus nu numai schimb de informatii si "expertiza", dar si schimb de "prizonieri". Adica de detinuti politici arestati abuziv. Spaima spaimelor pentru Moscova oficiala de astazi - o parte dintre nefericitii predati intre 1939 si 1941 de georgianul Stalin austriacului Hitler erau evrei din Polonia, Bielorusia, Lituania sau Ucraina. Gestapo-ul i-a "cerut", iar NKVD-ul i-a "livrat", stiind exact ce soarta ii astepta in mainile calailor lui Hitler.

Asemenea detalii explica "sensibilitatile" exceptionale ale Moscovei fata de evenimentele din 1939-1941. De la lovitura de stat condusa de catre Lenin, in 1917, pana la moartea lui Stalin, in 1953, pe teritoriul fostului Imperiu rus au fost ucisi, dupa estimarile cercetatorilor, aproape 50 de milioane oameni. Enormitatea cifrei e egalata doar de grozavia detaliilor. Dintre acestia, 25 de milioane au murit in timpul "marelui razboi patriotic antifascist", invocat recent de ministerul rus de Externe intr-un comunicat oficial vitriolant la adresa presedintelui Romaniei.

Germania lui Hitler este astazi diabolizata in mod ipocrit de propagandistii Moscovei. Hitler a fost un criminal diabolic, pe care insa URSS l-a ajutat puternic si masiv in tot ce a "intreprins" de la 23 august 1939 pana la 21 iunie 1941, inclusiv prin vanzarea a milioane de tone de cereale si minerale strategice, care au sprijinit decisiv efortul de razboi al Berlinului.

In acei ani, propaganda sovietica l-a ridicat in slavi pe Hitler si regimul acestuia, rezervandu-si intregul venin pentru "plutocratia militarista" din Marea Britanie, Franta si SUA.

Moscova ar dori ca lumea sa uite ca cele 25 de milioane de victime ale "marelui razboi patriotic antifascist" se datoreaza principalului aliat al URSS dinainte de 22 iunie 1941. Liderii sovietici erau internationalisti: nu aveau "patrie" si - logic - nici nu aveau cum purta un "razboi patriotic". Patria lor era lumea intreaga, iar URSS era doar o etapa necesara. Inainte ca armatele lui Hitler sa atace, la 22 iunie 1941, Lenin si Stalin ordonasera deja "lichidarea" a peste 20 de milioane de cetateni "sovietici", majoritatea rusi si ucraineni. Pentru acestia, oficialii de la Moscova nu varsa nicio lacrima. O discriminare post mortem sugestiva.

Moscova nu crede in lacrimi. Romania, in ce o priveste, nu ar trebui sa creada nici in lacrimi, nici in vorbarie mioritica. Pe fond, nu exista nicio problema de nerezolvat intre Romania si Rusia, intre poporul roman si cel rus. Singura problema se leaga de supravietuirea virusului sovietic in corpul "Mamei Rusii".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#relatii Rusia, #scandal diplomatic Rusia, #pact Ribbentrop Molotov , #Rusia
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
500.000 de miliarde de minciuni , nu fac cat un singur adevar !