Comunismul din Uniunea Sovietica, al epocii Stalin (Galerie foto)

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 09:03

   

Comunismul din Uniunea Sovietica, al epocii Stalin (Galerie foto)
Imagini revelatoare scot in evidenta comunismul si viata din Uniunea Sovietica, din ultimul an al epocii lui Iosif Stalin.

Fotografiile color au fost publicate de catre revista Uniunea Sovietica, ce a fost distribuita si in Europa si America, cu scopul de a genera simpatie pentru idealurile tarii comuniste.

In paginile revistei sunt prezentate unele dintre cele mai importante exemple ale propagandei sovietice de la inceputul secolului al XX-lea, potrivit Daily Mail.

Revista Uniunea Sovietica a fost publicata in mai multe limbi, printre care rusa, franceza, engleza, germana si spaniola. Ea a informat publicul din strainatate despre super-constructiile care s-au realizat in URSS, infatisand aparitia unei mari puteri industriale.

Scopul auto-proclamat al revistei a fost acela de "a reflecta in fotografii scopul si varietatea lucrarilor de constructii ridicate in URSS".Concentrandu-se pe o singura tema sau initiativa, artistii fotografi au incercat sa prezinte in mod eficient eforturile eroice ale poporului sovietic, in indeplinirea obiectivelor stabilite de catre Iosif Stalin.

Acesta dorea trasnformarea tarii dintr-o societate cu posibilitati tehnologice reduse, intr-o lume dezvoltata, puternica si productiva. Realitatea din spatele Cortinei de Fier a reprezentat o lume departe de imaginea aratata de Stalin.

Stalin a fost responsabil pentru moartea a 20 de milioane de oameni din Uniunea Sovietica. Acestia si-au pierdut viata datorita epurarilor efectuate, infometarii sau inchiderii in lagarele de munca fortata.Canalul Volga-Don este ilustrat pe coperta revistei Uniunea Sovietica din septembrie 1952.Imaginea arata o scena surprinsa in timpul colectivizarii agriculturii din Uniunea Sovietica.Fotografia infatiseaza o piata plina cu produse alimentare, din ultimul an al vietii lui Stalin.O mare realizare a epocii lui Stalin a fost construirea statiei de metrou Komsomolskaya din Moscova, reliefata de o imagine din februarie 1952.Fotografia arata cercetatori rusi aflati intr-un laborator chimic, in anul 1952.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7236 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
RN
rank 5
Ca să citez din "clasici": Mă lași?
Nene Albulescule, cind mai adaugi texte la articolul original fă-o mai subtil. Deși probabil că nu ești capabil de așa ceva...

Iar la selecția de imagini puteai să le copiezi și pe alea in care apar Picasso sau Gina Lolobrigida.
malmo
rank 5
Comunism, Stalinism cine mai vrea? unii basarabenii poate...
Perioada dintre 1936-1937 este deseori numită Marea Teroare, cu mii de oameni inchiși sau executați, in condițiile in care asupra unora dintre ei planau doar vagi bănuieli de participare la opoziția antistalinistă. Despre dictatorul sovietic se spune că ar fi aprobat personal 40.000 mandate de executare a sentinței capitale pentru persoane suspectate de participare la o formă opoziție politică.

In această perioadă, arestările in masă, torturile și intemnițarile sau execuțiile fără judecată al oricui suspectat de poliția politică de opoziție la regimul lui Stalin, au devenit practici curente. Conform estimărilor NKDV-ului, 681.692 persoane au fost impușcate doar in perioada 1937-38, iar milioane de oameni au fost transportați in lagărele de muncă forțată din Gulag.

In Moscova s-au ținut mai multe serii de procese spectacol, care au fost folosite drept exemplu pentru procesele care trebuiau instrumentate de tribunalele locale in toate colțurile țării. Intre 1936 și 1938 au fost patru procese spectacol majore: Procesul celor șaisprezece (decembrie 1936), Procesul celor șaptesprezece (ianuarie 1937) și Procesul celor douăzecișiunu (inclusic procesul lui Buharin in martie 1938).
DR.STRANGELOVE
rank 5
Acum propaganda muscaleasca a sucit-o.
Pentru ca nu mai tin balivernele cu ruperea lantzurilor exploatatorilor imperialisti, a dat-o pe lupta impotriva ocultei iudaice globale. Desigur, ambele povesti menite sa seduca fraierii din Occident au un element comun: Rusia este fecioara cu scufitza rosie iar America este lupul cel rau. Iar evreii sunt, ca de obicei, vinovatii de serviciu ai colosului rus.
Belgia
rank 5
Stalin si faraonii...
Comunismul repeta concentrat si "modern" toate epocile de exploatare si insclavizare a fiintei umane!
Utilizator sters
Urmeaza NWO...
.
Carrandash
rank 3
poza si enjeniaru' georgica copiator redactor nestiutor...
"imaginea arata o scena surprinsa in timpul colectivizarii agriculturii din Uniunea Sovietica"
luni, 02 septembrie 2013, ora 09:03
sursa: ziare.com, autor: albulescu titusica georgica care este editor copiator necunoscator
-------------------------------------------
pai in poza scrie klar ca a fost facuta in anul 1964 (anul in care nikita a fost debarcat dupa ce la a 20-a aniversare a lu' 23 august a participat), iar kkolekktivizarea in uresese in anii '30 s-a terminat dupa care milioane de sovietici au decedat din cauza ca, efectiv, nu aveau nimic de mancat.
si, ca capodopera copiatoristica a enjeniarului redactor cu esperentza cheferistica sa fie si mai valoroasa, sanatoasa si frumoasa, il anunta ca kkolekktivizarea agrichiultiurii in repubica populara romina s-a incheiat (dupa cum toashu' ghitza brej solemn ne-a anuntat) in anul 1962. vrea enjeniaru' copiatorist editoe cheferist sa zica ca kkolekktivizarea agrichiultiurii intai s-a terminat la noi si si numai dup'aia la ei - uresese bastionu' pacii ie ?!?!?!?!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor