Crima, sinucidere sau OZN? Misterul mortii lui Yuri Gagarin, dezvaluit

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 15:28
14962 citiri
Crima, sinucidere sau OZN? Misterul mortii lui Yuri Gagarin, dezvaluit
Foto: Daily Mail

Moartea primului om din lume care a zburat in spatiu, astronautul sovietic, Yuri Gagarin a ramas un mister din anul 1968 si pana astazi. Daca in raportul oficial se spunea ca avionul de vanatoare al lui Gagarin s-a prabusit in urma unui incident cu un balon meteorlogic, adevarul a fost altul.

De fapt accidentul s-a produs din cauza unui alt avion care a zburat foarte aproape de aeronava lui Gagarin, producand destablizarea acesteia si apoi prabusirea, potrivit Daily Mail.

Yuri Gagarin a facut istorie in 1961 atunci cand, la varsta de doar 27 de ani, el a devenit primul om care a calatorit in spatiu. El a zburat singur pe orbita Pamantului pe 12 aprilie 1961 timp de 108 minute, iar aceasta izbanda a insemnat unul dintre cele mai mari succese ale Uniunii Sovietice din timpul Razboiului Rece.

Sapte ani mai tarziu, cosmonautul sovietic a murit intr-un accident de avion, in timpul unui zbor de antrenament, un eveniment care a fost invaluit in mister de atunci.

Printre teoriile conspiratiilor care au aparut, una dintre ele a afirmat ca el a fost ucis la ordinele lui Leonid Brejnev pentru o infractiune nespecificata sau din cauza unei lipse de loialitate fata de partid.

Alte teorii sustineau ca Gagarin s-a sinucis sau ca avionul sau s-a lovit de un OZN. Arhivele secrete declasificate ale Kremlinului din anul 2011 au aratat ca avionul MIG a virat brusc pentru a evita un balon meteorologic, ceea ce a provocat prabusirea acestuia.

Dar cauza reala a mortii lui Gagarin a fost dezvaluita de colegul acestuia, cosmonautul Alexei Leonov.

Afirmatia din raportul oficial "reprezinta o concluzie credibila pentru un civil, nu si pentru un profesionist", a declarat Leonov. El a explicat ca un avion SU-15 neautorizat a zburat periculos de aproape de aeronava lui Gagarin.

Avionul lui Gagarin si-a pierdut traiectoria si a facut o spirala profunda, la o viteza de 750 de kilometri pe ora, iar ulterior s-a prabusit. Celalalt pilot, responsabil de moartea lui Gagarin, este inca in viata, avand varsta de 80 de ani si o stare precara de sanatate, dar identitatea acestuia nu a fost dezvaluita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dezvaluiri moarte astronaut Gagarin, #adevar moarte cosmonautu Gagarin, #cauza moarte Ion Lucian , #Rusia