Criza din Ucraina: Rusia ameninta cu un raspuns "dureros" fata de noile sanctiuni impuse de SUA

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 18:51
14706 citiri
Criza din Ucraina: Rusia ameninta cu un raspuns "dureros" fata de noile sanctiuni impuse de SUA
Foto: wespeaknews.com

Rusia a avertizat ca va raspunde "dureros" fata de noile sanctiuni aplicate de SUA unui numar de 7 oficiali de rang inalt de la Kremlin si impotriva a 17 companii rusesti, masuri menite sa il faca pe presedintele Vladimir Putin sa dea inapoi in ce priveste situatia din Ucraina.

"Desigur ca vom raspunde. Suntem siguri ca raspunsul nostru va avea un efect dureros la Washington", a declarat ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov. Riabkov nu a dat detalii privind reactia Moscovei, dar a spus ca Rusia are "o plaja larga" de optiuni, potrivit AFP, citata de gmanetwork.com.

SUA impun noi sanctiuni Rusiei: Sunt vizati 7 oficiali ai Kremlinului si 17 companii

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a declarat luni ca Washingtonul va lua noi masuri impotriva membrilor cercului de apropiati ai lui Putin, "ca raspuns la interventia continua si ilegala in Ucraina si a actelor de provocare care submineaza democratia in Ucraina" si integritatea teritoriala a acesteia.

Dar Riabkov a sustinut ca masurile luate de Washington nu vor face decat sa escaladeze tensiunile din Ucraina.

"Suntem dezgustati de declaratia purtatorului de cuvant al Casei Albe. Fiecare cuvant folosit de secretarul de presa al Casei Albe confirma ca SUA si-au pierdut complet legatura cu realitatea si duc lucrurile catre o escaladare a crizei", a mai spus Riabkov.

Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat luni, in cursul unei vizite in Filipine, ca va fi aplicat un nou set de sanctiuni impotriva unor oficiali de la Kremlin si a unor companii rusesti, si de asemenea, ca exporturile de inalta tehnologie militara catre Rusia vor fi oprite.

Actiunile SUA vin in contextul in care situatia din Ucraina nu se calmeaza, sepratististii prorusi si-au intarit pozitiile si au ocupat cladiri administrative dintr-un alt oras din est iar primarul din Harkov a fost impuscat luni in spate in timp ce facea sport.

In plus, noi informatii au aparut luni privind masari de trupe rusesti la granita cu Ucrain, care desfasoara "exercitii militare" la doar un kilometru de frontiera ucraineana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Robert Sighiartău candidează pentru președinția CJ Bistriţa-Năsăud: ”Adversarul meu este PSD în această campanie”
Robert Sighiartău candidează pentru președinția CJ Bistriţa-Năsăud: ”Adversarul meu este PSD în această campanie”
Deputatul Robert Sighiartău, vicepreşedinte PNL, anunţă că a luat decizia de a candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, el precizând că poziţia sa este că a...
Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Președintele USR Cătălin Drulă l-a acuzat pe premierul PSD Marcel Ciolacu că racolează primari USR, sub amenințarea controalelor venite de la instituțiile statului. Acesta îl acuză pe...
#Serghei Riabkov masuri dureroase sanctiuni SUA, #Riabkov Externe raspuns dureros sanctiuni SUA, #Riabkov sanctiuni SUA escaladare Ucraina , #Rusia