Criza din Ucraina: Rusia vrea reuniunea de urgenta a Consiliului de Securitate ONU

Duminica, 13 Aprilie 2014, ora 22:33
3774 citiri
Criza din Ucraina: Rusia vrea reuniunea de urgenta a Consiliului de Securitate ONU
Foto: CNN

Rusia vrea o reuniune de "urgenta" a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei din estul Ucrainei, a anuntat duminica purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukasevici.

"Partea rusa va aduce de urgenta situatia de criza din sud-estul Ucrainei in fata Consiliului de Securitate ONU si pe langa OSCE (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa) ", a declarat diplomatul pentru un post rusesc de televiziune, relateaza AFP.

Ucraina fierbe: Presedintele trimite armata in Est si le da ultimatum militantilor prorusi

Duminica dimineata, un atac armat a avut loc in orasul Slaviansk, din Ucraina, in care protestatarii anti-guvern pusesera stapanire pe mai multe cladiri.

Doua persoane au murit si zeci au fost ranite, duminica, in urma ciocnirilor dintre autoritatile ucrainene si militantii pro rusi.

Ucraina fierbe: Doi morti si zeci de raniti

Presedintele Ucrainei, Oleksander Turchinov, a transmis, duminica, printr-un mesaj difuzat de televiziuni, ca vor avea loc "operatiuni antitero de mare amploare" in estul tarii.

Acesta a spus ca va trimite fortele armate in estul Ucrainei pentru a contracara planurile militantilor prorusi. Oleksander Turchinov a spus ca Rusia duce un razboi impotriva Ucrainei prin faptul ca a semanat confuzie in estul tarii. El a precizat ca militantii care se vor preda nu vor fi pedepsiti.

Ambasador SUA: Atacurile din estul Ucrainei poarta semnele implicarii Rusiei

Astfel, Kievul a oferit, duminica dupa-amiaza, un ultimatum militantilor prorusi ca pana luni dimineata sa paraseasca unitatile ocupate in ultimele zile.

Ucraina fierbe: UE cere Kievului retinere

Totodata, ambasadorul american la Natiunile Unite, Samantha Power, a declarat ca atacurile grupurilor proruse in orasele din estul Ucrainei poarta "semnele implicarii Moscovei", si a amenintat cu noi sanctiuni.

Si Uniunea Europeana a somat Rusia sa inceteze orice tentativa de destabilizare in Ucraina, insa a invitat autoritatile ucrainene sa continue sa dea dovada de retinere in operatiunile ce vizeaza restabilirea autoritatii lor.

A.S.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Rusia reuniune urgenta ONU, #Rusia criza Ucraina conflict , #Rusia