Cum l-ar ajuta sanctiunile pe Putin sa transforme Rusia in Uniunea Sovietica

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 15:11

   

Cum l-ar ajuta sanctiunile pe Putin sa transforme Rusia in Uniunea Sovietica
Doborarea avionului Malaysia Airlines in Ucraina a deschis perspectiva unor sanctiuni mai dure impuse de Occident impotriva Rusiei. Dar unii analisti afirma ca a treia runda a sanctiunilor economice s-ar putea sa aiba efecte contrare asupra Moscovei, iar Rusia s-ar transforma in fosta tara din timpul Razboiului Rece, Uniunea Sovietica.

Pana in prezent, sanctiunile occidentale au fost limitate la persoane fizice, precum si la cateva companii din Rusia, potrivit The Week.

Cele mai recente discutii intre liderii europeni au dus la o extindere a listei existente a rusilor carora li se vor ingheta activele si vor avea restrictii de viza. Insa o decizie cu privire la aplicarea asa-ziselor sanctiuni de "nivelul trei" care sa cuprinda sectoare largi ale economiei ruse sau interdictii la exportul de tehnologie a fost din nou amanata.

Dar daca a treia runda de sanctiuni are efectul opus, si in loc de slabirea elitei care il sustine pe Putin ar putea duce la consolidarea regimului actual? Acest lucru s-ar putea intampla deoarece sanctiunile au efecte specifice distributive asupra regimurilor oligarhice, precum Rusia, si pot servi sustinerii statului si imbogatirii indivizilor si organizatiilor politice.

Aceasta s-ar putea petrece in cazul in care liderii rusi decid sa utilizeze sanctiunile ca o oportunitate de a transfera resurse economice aliatilor politici importanti.Deturnarea unor resurse suplimentare pentru industria de Aparare din Rusia ar crea circumstante pentru ca anumite persoane sau firme sa poata beneficia de pe urma sanctiunilor. Acest rezultat ar putea creste sprijinul industriei de Aparare pentru actuala conducere de la Kremlin.

Sanctiunile economice internationale care au fost luate de-a lungul anilor, impotriva Africii de Sud, Irakului sau a statului Zimbabwe, nu au functionat intotdeauna asa cum s-a intentionat.

Astfel, sanctiunile economice impotriva Moscovei ar putea avea un rezultat cu totul nedorit: consolidarea regimului actual si o reevaluare a rolului Rusiei in economia globala.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4438 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Inasprirea brusca a pozitiei Germaniei fata de Rusia
si lucrarile genistice ale Ucrainei langa Transnistria ma fac sa cred ca o invazie a armatei ruse in Ucraina este iminenta.
Thorton
rank 1
părere
Acei analiști care incearcă să ne convingă de inutilitatea sau efectul nociv al acțiunilor antirusești sunt plătiți in ruble sau au cerut o valută forte?
Utilizator sters
Si aia care nu se lasa convinsiin ce valuta sunt platiti?...:)
Astia ca tine!?...Ia zi!?...:))))
Utilizator sters
Io am scris DEJA pe Forum, ca ASA se va intampla ... :)
Da' NU din Motivele aratate in Articol.
CI din Re_ACTIA Rusilor care se SIMT agresati si umiliti ca Popor.

Napoleon si Hitler au simtit si ei, Firea Rusului cand i se ATACA Mater Rodina ...
Pe acest TREND se poarte face orice.
La o ADICA, daca "Oligarhii" pe care se bazeaza UNII, se sbarlesc, NU ii vad BINE.
NU vor avea UNDE sa scape ...
NU imi place Spargerea nici Unei TARI.

NICI a Romaniei, nici a Rusiei, nici a vreunei Tari.
Se creaza PRECEDENTE.

Periculoase.
Ma refer la TARI ...

NU la Carpeli de Teritorii sau Teritorii Ocupate, in Urma cu Secole, profitand de Inghesuiala Liftelor Invadatoare PESTE Autohtoni.

NU este Cazuu' Ucrainei.
hotbrain7
rank 5
S-ar putea ca Putin sa nu mai aiba timp sa transforme Rusia
in Uniunea Sovietica. Oligarhii care deja au pierdut 15-20 de miliarde de dolari de la inceputul conflictului cu Ucraina, or sa-l dea jos pe Vladimir, daca Occidentulinaspreste sanctiunile impotriva Rusiei!
Si atunci Rusia s-ar putea prabusi si vor incepe luptele interne pentru putere!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor