Cum raspunde Moscova sanctiunilor pe care SUA vor sa le impuna Rusiei

Vineri, 28 Iulie 2017, ora 15:26
3802 citiri
Cum raspunde Moscova sanctiunilor pe care SUA vor sa le impuna Rusiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Rusia a cerut, vineri, Statelor Unite sa-si reduca personalul diplomatic pana la 1 septembrie si a anuntat confiscarea unor proprietati folosite de catre diplomati americani, ca raspuns la noile sanctiuni dictate de Washington impotriva Moscovei.

Potrivit Ministerului rus de Externe, personalul din misiunile diplomatice si consulare ale SUA a fost redus la 455 de persoane, pentru a fi la acelasi nivel cu personalul ambasadei Rusiei la Washington, relateaza site-ul agentiei Tass.

In plus, autoritatile ruse vor confisca proprietatile de vacanta si depozite folosite de catre diplomati americani.

"Partea rusa suspenda de la 1 august folosirea de catre ambasada SUA in Rusia a tuturor depozitelor de pe strada Dorozhnaya din Moscova si a proprietatii din Serebryany Bor", se arata intr-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Ministerul rus de Externe a mai anuntat ca Moscova isi rezerva dreptul de a adopta masuri restrictive suplimentare "intr-o maniera de reciprocitate, care ar putea sa aiba un impact asupra intereselor Statelor Unite", pe fondul politicii recente in raport cu Washington.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a explicat de ce raspunsul Rusiei a venit inainte ca presedintele Donald Trump sa semneze proiectul de lege privind sanctiunile.

"Pentru ca in acest caz importanta cea mai mare este reprezentata de forma in care proiectul de lege a trecut de Senat. Din punct de vedere tehnic, aceasta forma este practic finala. Evident ca aceste masuri anuntate de Ministerul de Externe nu au fost posibile fara aprobarea presedintelui Putin", a spus Peskov.

Franz Klintevici, vicepresedintele comisiei de Aparare si Securitate din Consiliul Federatiei Ruse (camera superioara a Parlamentului), considera ca noile sanctiuni americane reflecta decaderea clasei politice.

"Cred ca acest proces poate fi descris ca degradarea clasei politice. Deciziile luate sunt tot mai imprevizibile, astfel ca prioritatea pentru interesele americane a atins extremele si nebunia completa. Toate acestea se intampla in lumea moderna, care este extrem de instabila, fiind nevoie de eforturile concertate ale unor state pentru a preveni explodarea situatiei. Crearea unei Europe cu adevarat unita este practic singurul raspuns la provocarea americana", a spus Klintevici.

Vineri, Senatul Statelor Unite a votat favorabil proiectul legislativ prin care vor fi impuse noi sanctiuni Rusiei, Iranului si Coreei de Nord. Legea urmeaza sa ajunga pe masa presedintelui, care are dreptul de a o promulga sau de a-si exercita dreptul de veto.

Proiectul legislativ prevede si ca presedintele Donald Trump ar trebui sa obtina aprobarea Congresului inainte de a reduce orice sanctiuni impuse Moscovei.

Noile sanctiuni impotriva Rusiei vin pe fondul investigatiei privind ingerintele Rusiei in campania electorala americana si presupusele contacte intre apropiati ai presedintelui Donald Trump si oficiali rusi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Moscova reactie sanctiuni America, #Moscova reactie sanctiuni SUA, #America sanctiuni Rusia , #Rusia