De ce aduce Rusia noi submarine cu rachete in Marea Neagra (Video)

Joi, 16 Iulie 2015, ora 10:58
7051 citiri
De ce aduce Rusia noi submarine cu rachete in Marea Neagra (Video)
Foto: Arhiva (Defense Imagery)

Doua submarine din proiectul 636 - Kolpino si Veliki Novgorod - ce urmeaza sa fie livrate in curand Flotei ruse vor contribui la intarirea fortelor submarine ruse in Marea Neagra, potrivit comandantului sef al marinei ruse, amiralul Viktor Cirkov.

"Odata cu sosirea acestor submersibile la Novorossiisk, vom asista la o redresare a fortelor submarine ale Flotei Rusiei in Marea Neagra, avand in vedere faptul ca submarinele din proiectul 636 au o mare autonomie subacvatica, fiind dotate cu echipamente avansate si armamentul cel mai modern, inclusiv rachete antiaeriene si de croaziera", a declarat amiralul Viktor Cirkov, citat de Sputnik.

Potrivit acestuia, cele doua submarine din proiectul 636, Kolpino si Veliki Novgorod, a caror livrare catre Flota Rusiei din Marea Neagra este asteptata pana la sfarsitul anului viitor, sunt inca in constructie la santierele navale ale Amiralitatii din Sankt-Petersburg.

In plus, construirea unei serii de sase submersibile cu propulsie diesel-electrica din proiectul 636 se afla "sub controlul permanent al Comandamentului superior al marinei", a mai spus Viktor Cirkov.

"In 2014, doua submarine cu propulsie diesel-electrica din acest proiect - Novorossiisk si Rostov pe Don - au fost deja livrate Flotei ruse. Un submarin de acelasi tip, Starai Oskol, a fost lansat la apa in aceasta luna. De asemenea, un alt submersibil din proiect, Krasnodar, va fi livrat Flotei ruse pana la sfarsitul anului 2015", a adaugat amiralul Cirkov.

Exercitiu militar de amploare in Marea Neagra: Nave romanesti, un distrugator american si 1500 de militari

Intre altele, a adaugat el, inginerii rusi "vizeaza cresterea adancimii de scufundare si a vitezei de croaziera a submersibilelor nucleare si cu propulsie diesel-electrica, reducerea zgomotului sub apa si a detectabilitatii, punand accent pe dezvoltarea dispozitivelor energetice, armamentului si echipamentelor electronice".

Proiectul 636 urmeaza proiectului sovietic 877 Paltus, considerat de mare succes in epoca. In clasificarea NATO, cele doua submarine fac parte din categoria Kilo. Occidentul a botezat de asemenea acest tip de submarine "Gaura neagra in ocean", datorita faptului ca, practic, sunt nedetectabile de sonarele fortelor antisubmarine ale Aliantei Nord-Atlantice.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Rusia innoieste flota Marea Neagra, #submarine Rusia Marea Neagra , #Rusia
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Oare de ce inarmarea la rusi se numeste ”redresare a fortelor”
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5