Discutie scandaloasa intre ambasadori rusi: Ii dam Romaniei un sut in fund in directia corecta, luam si Miami (Video)

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 14:42
29514 citiri
Discutie scandaloasa intre ambasadori rusi: Ii dam Romaniei un sut in fund in directia corecta, luam si Miami (Video)
Foto: Arhiva

O discutie scandaloasa dintre doi ambasadori rusi a aparut, joi, pe Internet. Diplomatii au glumit pe tema crizei din Ucraina, facand referire la viitoare agresiuni ale Rusiei in Statele Unite si Europa de Est.

Un clip postat pe YouTube reda conversatia dintre Igor Nilokaevici Chubarov si Serghei Viktorovici Bakharev, ambasadori rusi in trei tari africane, respectiv Eritreea, Zimbabwe si Malawi, relateaza Washington Free Beacon.

Ucraina: Tara se confrunta cu "amenintarea unei invazii"

Dupa un schimb de replici de complezenta, cei doi trec la subiecte mai serioase, printre care si planurile pentru Romania si Bulgaria.

Chubarov incepe sa glumeasca, spunand ca vrea sa transmita celor din conducerea Uniunii Europene mesajul ca anexarea Crimeii reprezinta numai inceputul si ca Rusia ar putea deveni un imperiu.

"Acum am un obiectiv foarte simplu, sa le repet europenilor: Baieti, am pus mana pe Crimeea, dar nu este sfarsitul (rade - n.red.). In final va vom lua Catalonia, Venetia, la fel si Scotia si Alaska. Si nu ne vom multumi cu asta (rade din nou - n.red.) ", spune Chubarov.

Un ministru german il compara pe Putin cu Hitler - ce pretext ar putea gasi rusii pentru a invada Ucraina

La randul sau, Baharev ii raspunde: "Ne vom multumi numai in prima instanta".

"De acord, in prima instanta, apoi vom continua. Toti limitrofii aia nenorociti, Letonia, Estonia si alti europeni precum romanii si bulgarii...le vom da un sut in fund in directia corecta, unde le este locul", continua Chubarov.

Replica lui Baharev, care il contrazice pe colegul sau, nu intarzie sa apara: "Nu, e mai bine sa nu ne atingem de ei. Ar fi mai bine pentru noi sa intram in 'Californialand', 'Miamiland', genul acesta de regiuni dezolante".

Hitler a pus mana pe o regiune, apoi a vrut Europa. Istoria se repeta cu Putin in Crimeea?

In continuare, Chubarov sustine ca, practic, 95% dintre cetatenii din Miami sunt rusi si ca ar trebui sa se organizeze un referendum in regiune, asemanator cu cel care a dus la alipirea fostei regiuni autonome a Ucrainei la Rusia. Cei doi considera ca Rusia are drepturi depline de a tine un vot popular in Miami, la fel si in "Londonland".

"Deocamdata ii lasam in pace pe romani si bulgari, lasa-i sa mai stea si ei in UE", glumeste Chubarov. "La fel si rahatul ala de regiune baltica", il completeaza interlocutorul sau.

Intr-un ton mai serios, Chubarov ii marturiseste conationalului sau ca oficiali ai UE i-au spus ca Rusia ar trebui sa ia inapoi Romania si Bulgaria.

Daca Rusia invadeaza. 4 consecinte si o explicatie alternativa

Discutia dintre cei doi ambasatori rusi are loc in contextul in care Rusia a preluat Crimeea in urma referendumului de la jumatatea lunii martie, fiind dur criticata si sanctionata de catre Uniunea Europeana si Statele Unite.

In plus, numeroase voci de pe scena politica internationala au avertizat ca Vladimir Putin nu se va opri aici si va invada Ucraina si alte tari din regiune.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#invazie Rusia, #ambasadori rusi discutie, #ambasadori rusi Romania Bulgaria , #Rusia