Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alegeri cu scandal in Rusia: Medvedev cere o ancheta pe... Facebook

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 09:52
1836 citiri
Alegeri cu scandal in Rusia: Medvedev cere o ancheta pe... Facebook
Foto: storyful.com

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a cerut o ancheta referitoare la acuzatiile de fraudare a alegerilor parlamentare din Rusia, de pe 4 decembrie.

Anuntul a fost facut pe pagina de Facebook a liderului de la Kremlin, duminica, si vine la o zi dupa ce zeci de mii de protestatari au infruntat temperaturile foarte scazute pentru a demonstra, in mai multe orase, fata de ceea ce ei spun ca au fost alegeri fraudate CNN.

"Potrivit Constitutiei din Rusia, cetatenii rusi bucura de libertatea de exprimare si libertatea de intrunire. Oamenii au dreptul sa-si exprime pozitia lor, cum au facut si ieri (sambata - n. red.). Nu sunt de acord, insa, cu aceste sloganuri si declaratii facute in cadrul reuniunilor.

Cu toate acestea, am ordonat verificarea tuturor rapoartelor de la sectiile de votare, in conformitate cu legislatia electorala", a declarat Medvedev pe pagina sa de Facebook.

Rusia Unita, partidul premierului Vladimir Putin, si-a mentinut majoritatea parlamentara, desi a suferit pierderi importante la alegerile parlamentare din 4 decembrie.

Rusii ies din nou in strada impotriva lui Putin - 30.000 de oameni, asteptati langa Kremlin

Sambata, mii de oameni au protestat in Moscova, sustindand ca alegerile au fost fraudate. Ei au strigat "Afara cu Putin", potrivit agentiei de presa RIA Novosti.

Aproape 25.000 de oameni au participat la manifestatiile dintr-o piata din centrul capitalei ruse, au declarat reprezentantii politiei care au spus ca nu au avut loc arestari.

Organizatorii, in schimb, au spus ca numarul participantilor a fost de 40.000. Alte 7.000 de persoane au participat la demonstratii in Sankt Petersburg, al doilea oras ca marime al Rusiei.

Protestatarii au cerut anularea votului din 4 decembrie si organizarea de noi alegeri parlamentare. Saptamana trecuta, sute de oameni au fost arestati dupa manifestatii asemanatoare.

In urma numararii voturilor, Rusia Unita a obtinut 238 de locuri in Parlamentul rus, in timp ce comunistii au castigat 92 de locuri.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Medvedev alegeri fraudate, #Dmitri Medvedev, #Medvedev ancheta alegeri Rusia, #Medvedev Facebook ancheta frauda alegeri , #Rusia
Comentarii
Poza dinum
dinum
rank 2
putin va conduce ancheta