Examen la limba rusa, pentru a putea munci in Rusia

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 15:10
3161 citiri
Examen la limba rusa, pentru a putea munci in Rusia

Migrantii care vor sa munceasca in Rusia vor fi obligati sa treaca un examen la limba rusa, daca vor sa munceasca in Rusia.

Duma de Stat a Federatiei Ruse a votat un proiect de lege care este menit sa reglementeze migratia pe piata muncii de pe teritoriul Federatiei Ruse, scrie gazeta.ru, citata de Unimedia.

Schimbarile legislative se refera la acei migranti care vor dori sa activeze in intreprinderi de gestionare a fondului locativ, comert si in domeniul deservirii sociale.

In conformitate cu prevederile documentului, lucratorii migranti care lucreaza in aceste domenii vor fi nevoiti sa posede cunoasterea limbii ruse nu mai jos de nivelul mediu, atat in momentul dobandirii, cat si a extinderii permisului de munca. Pe viitor examenul de limba rusa poate fi suplinit inca cu cateva obiecte optionale.

Drept dovada de cunoastere a limbii ruse, migrantii vor trebui sa prezinte un document cu data de pana la 1 septembrie 1991, eliberat de catre o institutie de invatamant din tara de origine a emigrantului, sau de o institutie de invatamant din Rusia, dupa data mentionata mai sus. De asemenea, se cere detinerea unui certificat de sustinere a examenului de stat la limba rusa.

Potrivit presedintelui Comitetului Dumei de Stat pentru educatie, Grigori Balihin, pe tot parcursul anului 2010, mai mult de 3,5 mii de cetateni straini au primit certificate de cunoastere a limbii ruse.

In acelasi timp, pe teritoriul Federatiei Ruse au muncit mai mult de un milion de imigranti, majoritatea din fosta Uniune Sovietica. Totodata, Balihin a mentionat ca, nivelul de cunoastere a limbii ruse va contribui la protectia cetatenilor straini, reducerea riscului de tensiuni sociale, dar va contribui la popularizarea limbii ruse in CSI.

Legea va intra in vigoare incepand din 1 decembrie 2012. Cetatenii statelor Belarus si Osetia de Sud nu vor trebui sa treaca examenul. Asta pentru ca limba rusa este limba oficiala a tarilor respective.

Propunerea de a obliga migrantii sa cunoasca limba rusa a venit din partea Serviciului Federal de Migratie al Rusiei inca in vara acestui an. Potrivit sefului institutiei, aceasta propunere nu este un capriciu birocratic, ci o necesitate reala, in primul rand pentru muncitorii migranti, care pot fi inselati privind conditiile de munca, salariile, din cauza cunoasterii proaste a limbii ruse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#limba rusa obligatorie angajare Rusia, #examen limba rusa angajare, #conditii angajare Rusia , #Rusia