Fiica lui Boris Nemtov paraseste Rusia: Masina de informatii a lui Putin seamana ura

Marti, 09 Iunie 2015, ora 18:40
3363 citiri
Fiica lui Boris Nemtov paraseste Rusia: Masina de informatii a lui Putin seamana ura
Foto: Hepta.ro

Fiica cea mare a opozantului Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin, a parasit Rusia, criticand dur, intr-o scrisoare deschisa publicata marti, atmosfera plina de ura la care incita propaganda pro-Kremlin.

"Propaganda rusa ucide", scrie Jana Nemtova, in varsta de 31 de ani, intr-un editorial publicat in cotidianul de afaceri Vedomosti (liberal).

De ce a fost asasinat Boris Nemtov si cine i-a fost calaul

"Multe dintre textele presei controlate de Kremlin amintesc retorica propagandistilor africani", apreciaza ea, subliniind ca propaganda de stat a jucat un rol important in genocidul din Rwanda, in 1994.

"Masina de informatii a lui Putin - similara celor din Germania nazista si Rwanda - foloseste metode criminale de propaganda si seamana ura care genereaza violenta si teroare", scrie ea.

Presa rusa face dezvaluiri: Cati bani a costat uciderea lui Nemtov si cine a comandat asasinatul

Nemtova, o jurnalista la postul rus de afaceri RBK, a avertizat ca agresivitatea fata de disidenti, alimentata de presa de stat, poate scapa de sub control si provoca noi victime in viitor.

"Oameni infectati cu ura incep sa comita noi crime din proprie initiativa", scrie ea.

Avocatul lui Nemtova a declarat ca tanara a plecat din Rusia in Europa si nu planuieste sa se intoarca imediat.

Boris Nemtov, asasinat langa Kremlin: Principalul suspect, dezvaluiri in fata judecatorilor

"In prezent este in strainatate", a declarat pentru AFP Vadim Prohorov. "Nu cred ca va reveni in viitorul apropiat", a adaugat el, refuzand sa ofere alte detalii.

Prohorov a declarat ca tanara nu s-ar fi aflat in siguranta daca ar fi ramas in Rusia, referindu-se la hartuirea activistilor din opozitie.

"Se creeaza o atmosfera de teroare", a spus el, subliniind ca cei care au orchestrat asasinarea tatalui ei se afla in continuare in libertate. Intr-un mesaj laconic trimis AFP, Nemtova afirma ca avocatul ei are dreptate si refuza sa ofere alte detalii. "Este viata mea privata", scrie ea.

Boris Nemtov, unul dintre cei mai duri critici ai presedintelui Vladimir Putin, a fost asasinat pe un pod, langa Kremlin, la sfarsitul lui februarie.

Autoritatile ruse au arestat cinci ceceni, suspectati de uciderea opozantului.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#fiica Boris Nemtov Rusia, #Boris Nemtov ucis , #Rusia