Ziare.com

Fost sef MI6, speriat de Rusia: Ne aminteste continuu ca are arme nucleare. La fel de multe ca SUA

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 13:36

   

Fost sef MI6, speriat de Rusia: Ne aminteste continuu ca are arme nucleare. La fel de multe ca SUA
Rusia a devenit un pericol pentru Marea Britanie, iar aceasta trebuie sa se pregateasca pentru a se apara, a declarat fostul director al serviciilor de informatii externe MI6, John Sawers.

Sir John Sawers, care s-a retras recent dupa cinci ani la conducerea MI6, a declarat sambata, pentru BBC News Online, ca Rusia reprezinta o "amenintare de la stat la stat". El a declarat ca astfel de amenintari necesita cresterea cheltuielilor pentru domeniul apararii. "Trebuie sa cheltuim mai mult pentru apararea si securitatea noastra pentru ca amenintarile sunt mai mari", a conchis el.

El a precizat, de asemenea, ca Marea Britanie trebuie sa se pregateasca sa ia masuri defensive pentru sine si pentru natiunile aliate, inclusiv Tarile Baltice si statele din Europa Centrala. "Trebuie sa avem capacitatea de a trata unele lucruri precum razboiul hibrid pe care am vazut ca il duce Rusia, mai intai in Crimeea si apoi in regiunea Donbas, trebuie sa avem abilitatea de a face fata unui razboi cibernetic", a adaugat el.

Sawers a afirmat ca este dezamagit de modul in care, dupa sfarsitul Razboiului Rece, caile urmate de Rusia si Europa nu au reusit sa convearga. Amenintarea Rusiei "nu este in mod necesar indreptata impotriva Marii Britanii, ci a altor tari de la periferia sa", sustine el. " (Rusia) ne aminteste continuu ca are arme nucleare", a adaugat el.

"Singurul nivel la care Rusia si America sunt egale este nivelul nuclear. In prezent, noi nu vrem repetarea crizei rachetelor cubaneze din 1962, cand am fost in pragul unui razboi mondial. Trebuie sa fim capabili sa tratam acest lucru printr-o intensificare a dialogului", a explicat el.

"Nu ar trebui sa ne amagim ca Rusia este pe calea democratiei, pentru ca nu este", a declarat Sir John. "Unul dintre aspectele lumii moderne este ca traim intr-o lume mult mai periculoasa in prezent. Stabilitatea pe care o aveam in timpul Razboiului Rece sau predominanta Occidentului pe care am avut-o timp de un deceniu sau doua dupa Razboiul Rece se schimba acum. Este o lume mai degraba plata, mai multipolara si sunt pericole reale asociate cu acest fapt", a explicat el.

Sir John a descris Rusia ca fiind permanent un "subiect de ingrijorare" pentru serviciile de securitate. "Europa si Rusia nu converg, asa ca trebuie sa gasim o cale pentru a coexista cu Rusia", a declarat el.

"Aceasta criza se concentreaza in acest moment pe Ucraina, dar Ucraina este un simptom, nu o problema reala. Problema reala este cum vom trai noi cu o Rusie care se simte foarte expusa. Actiunile lui Putin sunt unele ale unui lider care crede ca este in joc propria sa siguranta", a adaugat Sir John.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 5655 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doua fraze extrem de alarmante spuse de fostul sef al lui MI6

"Nu ar trebui sa ne amagim ca Rusia este pe calea democratiei, pentru ca nu este"
"Actiunile lui Putin sunt unele ale unui lider care crede ca este in joc propria sa siguranta"

 

Paranoia lui Putin

Ca orice dictator Putin a intrat in paranoia ca toti ii vor raul. Si Stalin, Ceausescu, liderii coreeni au fost exact la fel. Putin nu va muri in patul sau...

Rusii nu au profitat de deschiderea de dupa destramarea URSS pt a-si instaura demicratia. S-au pricopsit cu Putin care nu se mai da dus de la puteresi care isi imagineaza ca toata lumea comploteaza impotriva lui si isi incoarada muschii cu vecinii fara aparare, pentru moment...

Toate acestea sint comportamente tipice de dictator. Si lui Sadam i s-a umflat ficatu ca ce tare e el si a ocupat Kuwait-ui iar acum il maninca viermii...

Putin un emelent perturbator al lumii civilizate si democratice care se opune preogresului in acest sens si in Rusia dar si in Ucraina sau Moldova. Pina rusii nu vor scapa de el nu vor trai bine. Povestile cu popularitatea sa le spuna copiilor siberieni care sug lapte cu vodca pt ca nu le crede nimeni, nici macar cozile de topor care-l aproba pe net.

Desteapta-te romane!

"Ne aminteste continuu"?! Nu, voi n-ati priceput!

N-a spus ca are, in Rusia "La fel de multe ca sua", ci "La fel de multe ca IN sua", deci juma' din le-a plasat peste balta!

Chat l'homme!

Ce ar spune japonezii de o bomba atomica cazuta in SUA!?

Ar zice ca s-a facut dreptate!
Saxonii si iudeii se joaca cu pacea mondiala, vor sa controleze toata planeta, sa fie ei si copii lor la butoane, restul sa fie simple rase inferioare!
Despre asta este vorba in razboiul din Ucraina, despre dominatie mondiala, despre globalizare ...despre control absolut!

@maxi, despre ce control si dominatie vorbesti?

In viziunea occidentului, din care de fapt facem si noi parte acum (pentru ca "occident" inseamna de fapt democratie in contextul asta), Ucraina ar trebui sa fie o tara ca si Romania, adica o tara controlata de majoritatea cetatenilor ei.
De exemplu Romania, cu ce e controlata si dominata si ince fel? In ce fel am fi constransi sa acceptam ceva ce nu ne convine din partea celor despre care vorbesti? Au armata de ocupatie in Romania sau ne temem ca vom fi invadati?
Teoriile astea cu dominatia din afara n-au nici un fundament atata timp cat alegerile din Romania sunt libere, nu falsifica nimeni rezultatele, si atata timp cat nu avem trupe de ocupatie in Romania. Nu suntem dominati nici din exterior, cum era cazul in anii '50, nici din interior, cum era cazul pe tot parcursul regimului totalitar, restul sunt interpretari extreme ale realitatii. Acest tip de interpretare extrema a dus la aparitia anti semitismului si a holocaustului de exemplu. Teama nefondata de a fi dominat e mai periculoasa decat dominatia in sine.

E clar, pentru moskali propria siguranta exclude independenta...

...vecinilor!
Ei se simt siguri doar cu cizma pe grumazul lor!

 

Un alt plingăcios britanic

..care dorește creșterea bugetului de securitate si legi draconice. Nu ar strica să ne intrebăm in bordul de directori căror companii de armament / security, șade dinsul?

Parcă săptămina trecută era un plingacios pensionat din armata regatului unit, cu acelaș mesaj.

 

plangaciosi ,plangaciosi dar "cuuurajosi"?

si latratul este o fapta de "vitejie si coouuraj"....!!!ih,ih,ih,ih,ih.....

Logica occidentala... pe "invers", sau "pe dos"... la normal

Corect era "e clar, pentru moskali propria siguranta exclude DEPENDenta...vecinilor!"

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor