Germania si SUA cer ancheta in Rusia, dupa alegeri - rusii le transmit "sa se abtina"

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 10:34
2572 citiri
Germania si SUA cer ancheta in Rusia, dupa alegeri - rusii le transmit "sa se abtina"
Foto: TopNews

Oficiali din Germania si Statele Unite s-au aratat nemultumiti de rezultatul alegerilor din Rusia, care s-au incheiat cu victoria partidului "Rusia Unita" a lui Vladimir Putin.

Observatorii de la Organizatia pentru Securitate si Cooperare din Europa (OSCE) au concluzionat, dupa alegeri, ca "in ciuda lipsei unui mediu civilizat pentru concurenta, votantii au profitat de ocazie pentru a-si exprima alegerea".

Alegerile din Rusia au fost bine organizate, insa marcate de o convergenta intre stat si partidul de guvernare, concurenta politica limitata si lipsa de corectidutine, conform anuntului OSCE. Au aparut cazuri de incalari ale procedurilor si manipulari incorecte ale voturilor, conform observatorilor.

Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a participat la intalnirea OSCE din Lituania, unde a declarat ca Rusia "inca mai are mult pana sa indeplineasca standardele organizatiei" si ca spera ca o ancheta sa fie efectuata cu transparenta.

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, care a participat la randul sau la intalnire, a declarat ca "votantii rusi merita o ancheta privind orice reclamatie de frauda si manipulare" si ca spera ca autoriatile ruse sa actioneze.

Alegeri in Rusia: Prezenta mai redusa la vot in Rusia, fata de 2007

Apelurile SUA si ale Germaniei s-au lovit insa de intransigenta autoritatilor ruse.

"Comentariile secretarului american Hillary Clinton despre alegerile parlamentare din Rusia, dar si ale altor reprezentanti ai Casei Albe sunt inacceptabile", a anuntat ministrul Afacerilor Externe din Rusia, intr-un comunicat citat de Ria Novosti.

Reprezentantii ministerului au adaugat ca spera ca partea americana "sa se abtina de la comentarii neprietenoase, care sunt defavorabile relatiilor bilaterale", considerate in general pozitive.

Alegeri in Rusia: Partidul lui Putin castiga, insa are sub 50% din voturi

Partidul "Rusia Unita" a lui Vladimir Putin a castigat alegerile parlamentare din Rusia, obtinand un procent de aproximativ 49% din voturile exprimate. Pe locul doi a fost clasat "Partidul Comunist" cu 19%, iar restul formatiunilor politice inscrise in alegeri au obtinut procente de sub 15%.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#alegeri Rusia, #Germania alegeri Rusia, #ancheta alegeri Rusia , #Rusia
Comentarii
Poza srelu
srelu
rank 5
Pai aviatia americana nu intervine sa bombardeze Moscova?
Poza AlmanahePeNaLe
AlmanahePeNaLe
rank 3