Gorbaciov avertizeaza: S-ar putea sa nu supravietuim acestor zile

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 21:17
30915 citiri
Gorbaciov avertizeaza: S-ar putea sa nu supravietuim acestor zile

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a facut un apel catre Statele Unite ale Americii si Rusia sa actioneze imediat in sensul imbunatatirii relatiilor dintre cele doua tari, avertizand ca tensiunile actuale sunt foarte periculoase.

Ultimul lider al URSS a cerut un summit SUA-Rusia, care sa dezghete relatiile dintre cele doua state, in contextul crizei din Ucraina, scrie Time, care citeaza agentia Reuters.

Gorbaciov, ale carui politici au jucat un rol decisiv in incheierea Razboiului Rece, precum si in democratizarea Rusiei si a statelor-satelit ale fostei Uniuni Sovietice, a avertizat ca tensiunile dintre cele doua tari ar putea duce la un alt Razboi Rece.

Gorbaciov, la Berlin: Lumea se afla in pragul unui nou Razboi Rece. Vedem noi ziduri

"Acest lucru este extrem de periculos, cu tensiunile asa de crescute cum sunt acum. Am putea sa nu trecem de aceste zile: cineva si-ar putea pierde calmul", a scris, miercuri, intr-un comentariu intitulat "Sa dezghetam relatiile", publicat in cotidianul Rossiyskaya Gazet.

"Sugerez ca liderii Rusiei si SUA sa se gandeasca la organizarea unui summit cu o agenda larga, fara conditii preliminarii", a mai spus Gorbaciov.

Avertismentul lui Gorbaciov: Putin se crede Dumnezeu si greseste

Adversitatea dintre Moscova si Occident este cea mai grava de la incheierea Razboiului Rece, SUA, NATO si Uniunea Europeana acuzand Rusia ca instiga revolta din estul Ucrainei.

In luna noiembrie, fostul lider sovietic a avertizat in legatura cu un nou Razboi Rece, la un eveniment ce a marcat aniversarea caderii Zidului Berlinului.

Referindu-se atunci tot la criza ucraineana, Gorbaciov a afirmat ca "lumea se afla in pragul unui nou Razboi Rece", adaugand ca "unii afirma ca a inceput deja".

Citeste si:
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
Jurnalistul Dan Cărbunaru a fost numit marţi, 7 decembrie, în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului şi purtător de cuvânt al Guvernului. Anunţul a fost...