Jurnalist dintr-o regiune rusa, cerere pentru Putin: Vorbesc rusa, trimite trupe de ocupatie si aici

Autor: Ana Ilie
Marti, 25 Martie 2014, ora 20:31
5312 citiri
Jurnalist dintr-o regiune rusa, cerere pentru Putin: Vorbesc rusa, trimite trupe de ocupatie si aici

Un jurnalist rus, Roman Romanenko, care traieste in regiunea rusa sudica Vologda, i-a scris o scrisoare presedintelui Vladimir Putin, in care ii cere sa trimita trupele si in coltul sau de Rusia, pentru a apara drepturile vorbitorilor de rusa de aici.

"Am aflat ca vrei sa trimiti trupe in Crimeea pentru a apara drepturile populatiei vorbitoare de limba rusa. In legatura cu asta, avem o cerere importanta - trimite trupe in Vologda. Vorbim cu totii rusa aici si drepturile noastre sunt frecvent incalcate", ii scria Romanenko lui Putin, intr-o scrisoare, la inceputul acestei luni, potrivit Radio Free Europe/Radio Liberty.

Romanenko isi continua scrisoarea enumerand toate problemele locuitorilor, de la sanatatea precara la standardele educationale scazute si stagnarea agriculturii.

"Intentionezi sa cheltuiesti o multime de bani ca sa normalizezi viata in Crimeea. Trebuie sa intreb, este vreo sansa sa poti cheltui acei bani pentru normalizarea vietii in Vologda?", mai scrie jurnalistul.

Romanenko nu a trimis scrisoarea, insa a postat-o pe pagina sa de Facebook, pentru a-si amuza prietenii. Romanenko este seful companiei de media Premier si publica ziarul "Premier".

Scrisoarea lui a fost repostata de peste 3500 de ori si a dat nastere la scrisori similare in orase precum Tver, Iaroslavl si Perm.

Nu toata lumea s-a amuzat insa. Rmanenko s-a intors zilele trecute dintr-o scurta vacanta si a fost invitat la o intalnire cu procurorii locali. Romanenko a descoperit cu stupoare ca scrisoarea lui face subiectul unei investigatii, fiind suspectata de extremism. Cel care a sesizat procurorii este guvernatorul regional, Oleg Kuvsinnikov.

Ajuns acasa de la intalnirea cu procurorii, Romanenko si-a gasit usa apartamentului acoperita de o svastika si cuvintele "Stop Maidan", o referinta la protestele pro-europene ce au dus la o schimbare de regim, in februarie, in Ucraina.

In cutiile postale ale vecinilor sai au fost introduse fluturasi cu mesajul: "In atentia locatarilor acestui bloc, aici traieste un nenorocit din Liov care sustine Occidentul si distrugerea Ucrainei. Feriti-va! Apartamentul lui Romanenko, un evreu ucrainean, poate fi folosit pentru un sediu sub acoperire al 'patriotilor' ucraineni".

Procurorii isi vor incheia ancheta intr-o luna.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Rusia jurnalist scrisoare Putin, #jurnalist ocupatie Rusia , #Rusia