Justitia rusa ii transforma pe preoti in recuperatori de creante

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 20:46
1001 citiri
Justitia rusa ii transforma pe preoti in recuperatori de creante

Biserica ortodoxa rusa va trimite preoti care-i vor trage la raspundere pe cei care nu-si platesc datoriile si pe tatii care nu achita pensia alimentara, pentru a ajuta astfel justitia sa recupereze sumele datorate.

"Reprezentanti ai Bisericii ortodoxe vor exercita o influenta spirituala asupra rau-platnicilor, pentru a-i invata ca nu este acceptabil sa traiasca inglodati in datorii", a declarat seful federatiei inaltilor functionari din justitie, Artur Parfentchikov, citat de Kommersant.

Un acord in acest sens a fost semnat duminica intre federatie si Biserica, dupa rezultatele "senzationale" ale unui test efectuat la Sankt Petersburg, a spus un purtator de cuvant.

"Un barbat care trebuia sa plateasca pensia alimentara a inceput sa caute bani dupa ce a discutat cu un preot. Alti doi au decis sa revina in familia lor, altii au promis ca vor plati datoria cu prima ocazie", a spus sursa.

Potrivit acordului, rolul preotilor va fi de a "protesta si a-l trage la raspundere pe rau platnic". Preotii vor sublinia ca "a nu plati datoria este echivalent, conform Bisericii, cu a lua ceva ce nu-ti apartine, adica a fura".

In Rusia, institutiile statului sunt separate de institutiile religioase, dar Biserica ortodoxa este o forta politica influenta de la prabusirea URSS.

Functionarii din justitie apeleaza de multe ori la Biserica, iar in regiunile in care budismul sau islamul sunt religiile dominante, ei colaboreaza cu reprezentantii acestor religii, potrivit Kommersant.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....