Kremlin: Nu exista legatura intre prabusirea avionului si bombardamentele din Siria

Autor: Ana Ilie
Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 16:22
1550 citiri
Kremlin: Nu exista legatura intre prabusirea avionului si bombardamentele din Siria
Foto: Kremlin

Kremlinul avertizeaza asupra speculatiilor privind o legatura intre avionul rusesc prabusit in Egipt si operatiunea aeriana rusa in Siria.

Consilierul presedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a afirmat ca "insinuarile ipotetice privind aceasta legatura sunt nepotrivite. In plus, este vorba despre chestiuni absolut diferite. Nu are niciun rost sa le legam", a raspuns Peskov, dupa ce a fost intrebat daca progresul in operatiunea rusa in Siria ar putea fi afectat daca se confirma ca avionul a fost doborat de teroristi, scrie Itar Tass.

Peskov a subliniat ca nu exista in acest moment nicio dovada care sa indice faptul ca a fost un act terorist.

Kremlinul nu a stabilit niciun termen limita pentru incheierea anchetei in cazul prabusirii avionului companiei Kogalimavia, un Airbus A321, in Egipt, a mai spus Peskov.

"Nu pot fi puse termene limita. Este imposibil din punct de vedere tehnic. Este exclus. Nu a fost stabilita nicio data", a intarit Peskov.

La o intalnire, luni, cu ministrul Transporturilor, Putin (foto) a declarat ca ancheta in cauza "trebuie sa continue pana cand suntem siguri ca aceasta faza s-a incheiat. Si, bineinteles, nu trebuie incheiata din motive formale inainte de momentul potrivit".

Avion prabusit in Egipt: Revendicarea Statului Islamic e "propaganda"

Anterior, Dmitri Peskov declarase ca nu poate fi exclus niciun scenariu in legatura cu prabusirea avionului companiei ruse Kogalimavia. "Acum nu mai poate fi exclusa nicio varianta", a spus Peskov, raspunzand astfel unei intrebari referitoare la posibilitatea unui atac terorist.

Avionul implicat in tragedia din Sinai efectua o cursa charter turistica intre statiunea egipteana Sharm el-Sheikh si orasul rus Sankt Petersburg, avand la bord 217 pasageri (214 rusi si trei ucraineni) si sapte membri ai echipajului, toti rusi.

Aparatul Airbus 321 s-ar fi rupt in zbor deasupra peninsulei Sinai, sambata. Toti cei 224 de oameni aflati la bord la momentul accidentului au murit.

Avion rusesc prabusit in Egipt: Rusia si egiptenii dezmit ca Statul Islamic l-a doborat

Ramura egipteana a gruparii jihadiste Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prabusirea avionului, sustinand ca a recurs la acest act pentru a raspunde interventiei militare ruse in Siria.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Rusia avion doborat Egipt, #Siria bombardamente Rusia legatura avion , #Rusia