Kremlinul anunta ca va continua verificarile in cazul Navalnii, dar respinge presiunile externe

Vineri, 11 Septembrie 2020, ora 14:45
1845 citiri
Kremlinul anunta ca va continua verificarile in cazul Navalnii, dar respinge presiunile externe
Sursa: HeptaPhoto

Rusia va continua propriile verificari referitor la ceea ce s-a intamplat cu liderul opozitiei ruse Aleksei Navalnii, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, adaugand ca Moscovei nu ii place presiunea exercitata asupra ei in acest caz, potrivit Reuters.

In conferinta sa de presa cotidiana, Peskov a declarat ca Rusia ar putea trimite cereri suplimentare de informatii in Germania, unde a fost transferat Navalnii pentru tratament de la un spital din Omsk (Siberia), dupa ce i se facuse rau in timpul unui zbor din orasul siberian Tomsk la Moscova. Potrivit sustinatorilor opozantului rus, citat de unele media ruse independente, daca avionul in care se afla Navalnii nu ar fi efectuat aterizarea de urgenta la Omsk, acesta ar fi decedat pana la Moscova.

Niciun fel de convorbiri telefonice in timpul imediat urmator intre presedintele rus Vladimir Putin si cancelarul german Angela Merkel nu sunt prevazute, a mai indicat Peskov.

Germania sustine ca Navalnii a fost otravit cu un agent neurotoxic din familia Noviciok, in timp ce Rusia spune ca nu a vazut inca nicio dovada in acest sens.

La randul sau, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat vineri ca acuzatiile Germaniei la adresa Moscovei in cazul Navalnii, un critic acerb al Kremlinului, sunt ''nefondate''.

In acelasi timp, Berlinul a declarat - prin vocea purtatorului de cuvant al guvernului - ca nu a primit nicio cerere rusa privind trimiterea unor anchetatori in Germania pentru a examina cazul lui Navalnii, conform Reuters.

Anterior, de la Moscova, politia rusa a anuntat vineri ca ii va cere Germaniei sa-i permita interogarea opozantului rus Aleksei Navalnii, conform agentiilor internationale de presa. Departamentul pentru transporturi al Ministerului de Interne rus va cere ca ''anchetatorii rusi sa poata asista la activitatile anchetatorilor germani'' cu acesta si ''sa-i poata pune intrebari suplimentare'', se mentioneaza intr-un comunicat publicat vineri de acest departament, dupa ce Aleksei Navalnii a iesit luni din coma indusa.

Spitalizat la sfarsitul lunii august in Siberia in coma, dupa ce i se facuse rau in avion, Navalnii (44 de ani) a fost transferat la Berlin, unde medicii au concluzionat ca el a fost otravit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, conceput in perioada sovietica in scopuri militare.

Berlinul si partenerii sai occidentali cer explicatii Moscovei, care respinge categoric aceste acuzatii si a initiat doar verificari preliminare in acest caz deocamdata, fara a deschide o ancheta.

In acelasi timp, politia din transporturi din Tomsk, unde s-a aflat Navalnii inainte de a se imbarca spre Moscova, a anuntat ca a stabilit cronologia deplasarilor lui Aleksei Navalnii in Siberia si ce a baut acesta inainte de a i se face rau in avion luna trecuta, iar acum incearca sa localizeze un martor care a parasit tara, a indicat vineri Ministerul de Interne rus, citat de RIA Novosti si Reuters.

In zilele care au urmat spitalizarii lui Navalnii, purtatoarea sa de cuvant a negat categoric ca acesta ar fi consumat alcool.

Ministerul de Interne rus indica in acelasi comunicat ca politia a interogat cinci din cele sase persoane care l-au insotit pe Navalnii in calatoria sa in Siberia, iar in prezent este in cautarea celei de-a sasea, Marina Pevcih, rezidenta britanica care ar fi plecat in Germania in 22 august.

Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Rachete ruseşti au avariat clădiri rezidenţiale şi au rănit şase persoane în al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, miercuri dimineaţă, a declarat guvernatorul Oleh Sînehubov pe...
#inernational, #Rusia, #navalnii, #putin, #Kremlin , #Rusia
Comentarii
Poza Avantul_Propasirea
Avantul_Propasirea
rank 2