Lavrov sustine ca Rusia nu vrea inapoi in G8

Sambata, 09 Iunie 2018, ora 20:04
4649 citiri
Lavrov sustine ca Rusia nu vrea inapoi in G8
Foto: Arhiva Hepta.ro

Rusia nu are intentia de a se reintegra in G8, fiind multumita sa lucreze cu formatul G20, a indicat sambata seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, a doua zi dupa apelul lui Donald Trump in acest sens, scrie AFP.

Potrivit lui Lavrov, ale carui aluzii au fost difuzate de televiziunea rusa, Moscova nu "a cerut niciodata sa revina" in G8, redevenit G7 dupa ce Rusia a fost suspendata ca urmare a anexarii peninsulei ucrainene Crimeea in 2014.

"In G20, ultimatumurile nu sunt permise si aveti nevoie sa ajungeti la acorduri", a spus Lavrov, subliniind ca formatul G20 este "un mecanism destinat sa ajunga la un consens". "Cred ca este formatul cel mai promitator pentru viitor", a continuat el.

Inainte de intalnirea anuala a grupului celor sapte tari, presedintele american a facut apel la reintegrarea Rusiei.

Aceasta propunere a fost respinsa imediat de Marea Britanie, Franta si Germania.

Relatiile dintre Rusia si tarile din Occident se afla in cel mai slab nivel pe fondul dezacordurilor persistente cu privire la Ucraina si Siria, acuzatiilor de interferenta, si, mai recent, din cauza otravirii fostului spion rus Serghei Skripal in Anglia.

Presedintele rus Vladimir Putin a evocat saptamana aceasta, in timpul unei vizite in Austria, posibilitatea unui summit cu omologul sau american Donald Trump, care ar putea avea loc la Viena.

Purtatorul de cuvant de la Kremlin, Dmitri Peskov a precizat ca niciun acord nu a fost incheiat si ca nu au avut loc discutii concrete in acest sens.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Lavrov Rusia G9 , #Rusia
Comentarii
Poza profesoru
profesoru
rank 3
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5
"Rusia nu vrea inapoi in G8". Cade bine.