Lucruri uimitoare despre Rusia, o super-putere bogata in uraniu

Sambata, 15 Martie 2014, ora 15:15
14309 citiri
Lucruri uimitoare despre Rusia, o super-putere bogata in uraniu

Rusia a tinut prima pagina a presei mondiale in 2014, mai ales prin agresiunea asupra peninsulei Crimeea. Dar, anumite lucruri-cheie despre Rusia pe atat de putin cunoscute, pe cat sunt de impresionante.

Rusia este la ora actuala a opta economie a lumii si nu poate fi ignorata. Dintre numeroasele superlative putem mentiona unele de necrezut, precum lungimea conductelor rusesti care pot inconjura Pamantul de mai mult de 6 ori, potrivit Business Insider.

Rusia are o suprafata similara cu Pluto

Rusia are o suprafata de aproximativ 17 milioane de kilometri patrati, fiind cea mai mare tara din lume, dar se poate compara si cu planeta Pluto, care are 16,6 milioane de kilometri patrati.

Lungimea conductelor Rusiei pot inconjura Pamantul de 6 ori

Conductele rusesti folosite pentru transportul produselor petroliere sau al gazelor naturale ar putea inconjura planeta noastra de mai mult de 6 ori. Acestea au o lungime de 259.913 kilometri, iar circumferinta Pamantului are doar 40.075 kilometri.

Rusia detine jumatate din uraniul mondial imbogatit

Rusia are 695 de tone de uraniu puternic imbogatit, cele mai multe rezerve ale unei tari din intreaga lume. Statele Unite dispune de 604 tone.

Populatia Rusiei a fost de 141,9 milioane de locuitori in 2010

Populatia Rusiei a scazut cu 6,6 milioane de locuitori din 1993, ajungand la 141,9 milioane in 2010. Se estimeaza ca in anul 2050, acest indicator va scadea la 126,6 milioane.

Rezerve uriase de gaze naturale

Rusia dispune de 1.163 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, echivalentul a 13,2 miliarde de piscine de dimensiuni olimpice. Rusia este pe locul doi in topul tarilor cu cele mai mari rezerve de gaze din lume.

Are rezerve de petrol pentru 75 de ani

Rusia are rezerve de petrol de 87 de miliarde de barili de petrol, suficient pentru 75 de ani. Rusia a consumat aproximativ 3,2 milioane de de barili pe zi in anul 2012.

Noua milioane de calatori circula zilnic cu metroul la Moscova

Numarul calatorilor care sunt transportati in fiecre zi de metroul din Moscova este mai mare decat suma celor care merg zilnic cu metroul din Londra si New York.

Rusii beau de doua ori mai mult decat americanii

Rusii beau 6,3 pahare de bautura pe saptamana, in medie, fata de 3,3 cat consuma americanii. In fruntea listei se afla sud-coreenii cu 13,7.

Cei mai bogati rusi au o avere cat Pakistanul

Averea celor mai bogati 20 de rusi, 227 de miliarde de dolari, insumeaza mai mult decat PIB-ul Pakistanului, care este de doar 215 de miliarde de dolari.

Lacul Baikal are o cincime din apa dulce din lume

Desi Baikal este pe jumatate cat lacul Michigan, acesta contine o cincime din apa dulce din lume, datorita faptului ca are o adancime de 1.642 metri.

Rusia a vandut Alaska in anul 1868

Rusia a vandut Alaska, care are o suprafata 1.717.854 de kilometri patrati, pentru 7,2 milioane de dolari, Statelor Unite, in urma cu 146 de ani.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...