Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Lukasenko a scapat de eticheta: Putin e ultimul dictator din Europa

Autor: Ana Ilie
Joi, 02 Aprilie 2015, ora 21:41
4316 citiri
Lukasenko a scapat de eticheta: Putin e ultimul dictator din Europa
Foto: RFI

Presedintele Belarusului, deseori denumit ultimul dictator al Europei, a atribuit aceasta titulatura presedintelui rus, Vladimir Putin.

Intr-un interviu acordat presei occidentale, Alexandr Lukasenko a profitat de ocazie pentru a glumi - si nu chiar - pe seama aliatului sau, Vladimir Putin, scrie Business Insider.

Insurgenta pro-rusa din Ucraina, a spus Lukasenko, l-a zguduit. Liderul belarus a solicitat SUA sa joace un rol central in revenirea Ucrainei, avertizand ca Belarusul nu va deveni "provincia de nord-vest" a Rusiei. Mai mult, Lukasenko l-a acuzat pe Putin ca se comporta dictatorial.

"Nu mai sunt ultimul dictator al Ucrainei", a ras Lukasenko. "Sunt dictatori care se comporta ceba mai rau decat mine, nu? Eu am devenit deja raul mai mic", a ras acesta.

Lukasenko are o pozitie destul de dificila, in conditiile in care tara sa are relatii apropiate cu Rusia si este dependenta economic de Moscova. Liderul de la Minsk nu vrea totusi sa para prea "moale" - el a avertizat ca "cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri. Vom lupta impotriva europenilor, americanilor, rusilor, impotriva oricui incearca sa cucereasca acest pamant unde trebuie sa locuiasca belorusii".

Mai mult, Lukasenko a sugerat ca Belarusul ar putea parasi Uniunea Eurasiatica, initiata de Rusia, si a subliniat ca blocul trebuie sa fie o alianta economica, nu o uniune politica.

Pana mai deunazi ocolit de liderii europeni, Lukasenko a devenit brusc frecventabil dupa ce a intervenit in procesul de solutionare al crizei din Ucraina. Mai multe rude de negocieri de pace inre europeni, separatistii ucraineni, lideri de la Kiev si Moscova, s-au organizat la Minsk, sub supravegherea lui Lukasenko, care a reusit, astfel, sa obtina vizibilitate maxima alaturi de lideri precum cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Lukasenko Putin dictator, #Lukasenko aliat Putin , #Rusia