MAE a cerut lamuriri Ambasadei Rusiei, privind statia "Bucuresti" din Sankt-Petersburg

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 18:24
2520 citiri
MAE a cerut lamuriri Ambasadei Rusiei, privind statia "Bucuresti" din Sankt-Petersburg
Foto: Asergeev

MAE roman informeaza ca asteapta clarificari de la Ambasada Federatiei Ruse privind stirea despre o scrisoare a MAE rus prin care se cerea autoritatilor din Sankt-Petersburg sa nu numeasca "Bucuresti" o statie de metrou, desi verificarile preliminare nu confirma aceasta informatie.

"Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei a solicitat clarificari Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti pe aceasta tema si asteapta raspunsul sau", a informat miercuri MAE roman, informeaza Mediafax.

De asemenea, din verificarile facute de catre Ambasada Romaniei la Moscova la Ministerul rus de Externe si de catre Consulatul General roman de la Sankt-Petersburg pe langa autoritatile locale, concluzia preliminara este ca nu ar exista aceasta scrisoare, mai precizeaza MAE roman.

MAE rus, deranjat de intentia de a numi o statie de metrou "Bucuresti"

Ministerul de Externe rus ar fi protestat fata de intentia autoritatilor locale din Sankt-Petersburg de a boteza o statie de metrou "Bucuresti", calificand tara noastra drept una neprietenoasa.

Statia de metrou "Bucuresti" din Sankt-Petersburg enerveaza Guvernul rus

Oficialii rusi ar fi adus in discutie si faptul ca Romania sprijina NATO, pe cand Moscova este intr-un "razboi rece" cu aceasta organizatie, motiv de a alege alt nume pentru statia de metrou.

Statia in cauza ar urma sa fie deschisa in decembrie 2012 in satul Kupcino, aflat in suburbia Sankt Petersburgului.

Geoana: Relatia Romania-Rusia, inexistenta

De altfel, senatorul independent Mircea Geoana a atras recent atentia asupra lipsei de relatii diplomatice dintre Bucuresti si Moscova, spunand ca o relatie distanta e mai buna decat lipsa oricarei relatii.

Geoana: USL trebuie sa se puna la adapost de manevre - 55% nu este destul

"Romania are o relatie sensibila cu Rusia, exista o incarcatura emotionala deosebita. Cred ca Romania nu trebuie sa aiba adversitati cu nimeni, in acest moment nu exista o relatie Romania-Rusia", a spus Geoana, in urma cu cateva zile.

Acesta a explicat si ca lipsa relatiilor se vede si in presa din Moscova, unde nu exista nicio relatare despre Romania.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Rusia Romania metrou Bucuresti, #Rusia Romania relatii lipsa, #Rusia Romania statie metrou , #Rusia