Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marea Neagra, arma Rusiei intr-un eventual conflict cu NATO

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 12:22
6073 citiri
Marea Neagra, arma Rusiei intr-un eventual conflict cu NATO

Cantitatile mari de hidrogen sulfurat de pe fundul Marii Negre puteau fi folosite de Uniunea Sovietica intr-un eventual conflict cu statele membre ale NATO.

Gazul devine periculos la contactul cu oxigenul atmosferic si poate provoca o deflagratie puternica. Rusii stiau acest lucru si aveau in plan sa arunce in aer marea in caz de amenintare.

Rusia a stiut intotdeauna sa elaboreze strategii menite sa o scoata din orice situatie delicata, mai ales cand vine vorba de inamici. Atat in zilele noastre, cat si in vremea Razboiului Rece, rusii au avut obsesia unui posibil conflict cu NATO, fiind deosebit de prudenti la fiecare miscare.

Uniunea Sovietica a luat in calcul un eventual atac venit din partea trupelor NATO, dinspre Turcia, drept pentru care planuise sa detoneze "proiectilul" imens de sub ape.

In "Bomba atomica" in Marea Neagra descriam pericolul la care sunt expuse statele din jurul marii, dar si faptul ca acele cantitati de hidrogen sulfurat, aflate sub stratul de apa sarata, sunt intr-o permanenta crestere.

Acest lucru este un motiv real de ingrijorare, chiar daca Rusia mai are sau nu de gand sa foloseasca drept arma "explozibilul" din Marea Neagra, deoarece un cutremur mare poate aduce gazul la suprafata. Si interventa umana, printr-o exploatare abuziva, poate determina producerea unei explozii de mari dimensiuni.

Conflictul din 2008 dintre Georgia si Osetia de Sud a fost un alt moment in care Rusia a luat masuri de precautie in contextul intrarii fortelor navale ale NATO in Marea Neagra, intarindu-si prezenta in zona prin trimiterea crucisatorul "Moskva" in Abhazia.

Detonarea ar fi fost asul din maneca ruseasca, ultima carte ce trebuia jucata bine, fara a da gres. Din acest motiv, Romaniei i s-a interzis sa extraga gazul inflamabil, o resursa valoroasa pentru economia noastra, caci acesta ar fi putut sa inlocuiasca gazul metan.

In acest fel, interesele militare ale Rusiei, si poate si cele economice, l-au impiedicat pe Nicolae Ceausescu sa actioneze in vederea reducerii volumului de gaz acumulat sub mare.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Marea Neagra gaz Rusia, #hidrogen arma Rusia, #explozie Marea Neagra , #Rusia