Medvedev: Tinerele generatii trebuie sa impiedice conflictele globale

Luni, 10 Mai 2010, ora 08:12
910 citiri
Medvedev: Tinerele generatii trebuie sa impiedice conflictele globale

Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat duminica, in marja paradei de Ziua Victoriei, de la Moscova, ca tinerele generatii trebuie sa previna noi conflicte globale si sa asigure pacea si cooperarea intre tari.

"Marea Victorie ne invata sa pastram pacea (...) Datoria generatiei moderne este sa previna noile conflicte globale si sa depuna toate eforturile posibile pentru a face din bunatate, cooperare si buna vecinatate sunt singura fundatie posibila a relatiilor dintre tari", a spus presedintele rus la o receptie la care au participat 21 de lideri straini, inclusiv presedintele chinez Hu Jintao, cancelarul german Angela Merkel si sefii de stat ai majoritatii fostelor republici sovietice.

Liderul de la Kremlin si-a exprimat recunostinta fata de veteranii celui de al Doilea Razboi Mondial pentru eroismul lor si pentru efortul enorm facut pentru apararea libertatii si suveranitatii poporului rus.

Anterior, in Piata Rosie de la Moscova a avut loc o parada militara la care au participat peste 10.000 de militari, 150 de vehicule militare si 127 de avioane si elicoptere. Defilarea, care a fost acompaniata de peste 50 de orchestre militare ruse si straine, cu 1.200 de muzicieni, a fost impartita in trei parti - un mars, prezentarea echipamentelor terestre si a aviatiei.

Trupe americane, britanice, poloneze si franceze au marsaluit alaturi de unitati ruse.

La final, sase avioane au lasat in urma coloane de fum in culorile steagului rus - alb, albastru si rosu.

Parada Paradelor, la Moscova, de Ziua Victoriei

"Lectiile celui de al Doilea Razboi Mondial ne cer sa ne unim. Pacea ramane in continuare fragila, iar datoria noastra este sa ne amintim intotdeauna ca razboaiele nu se declara intr-o ora. Raul prinde forta daca dam inapoi in fata lui, daca ne prefacem ca nu il remarcam", a adaugat Dmitri Medvedev.

"Trebuie sa ne unim pentru a face fata amenintarilor contemporane. Nu este posibil sa rezolvam problemele securitatii globale decat pe baza relatiilor de buna vecinatate, pentru a face sa triumfe in intreaga lume idealurile de justitie si pace, precum si pentru a asigura libertatea si fericirea viitoarelor generatii", a subliniat Medvedev.

Citeste si:
Soluția lui Florin Cîțu pentru criza facturilor din energie dinaintea ședinței coaliției de guvernare SURSE
Soluția lui Florin Cîțu pentru criza facturilor din energie dinaintea ședinței coaliției de guvernare SURSE
Coaliția de guvernare se întâlnește luni, 17 ianuarie, în prima ședință în care va discuta despre criza facturilor la energie. Conform unor surse politice, Florin Cîțu va transmite în...
Gabriela Firea acuză liberalii: ”România trăieşte coşmarul facturilor uriaşe la energie din cauza liberalizării haotice a pieţei”
Gabriela Firea acuză liberalii: ”România trăieşte coşmarul facturilor uriaşe la energie din cauza liberalizării haotice a pieţei”
Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a criticat, luni, guvernarea liberală, în contextul crizei facturilor la energie electrică şi gazele naturale, ea...