Moscova acuza SUA de implicare in campania electorala din Rusia

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 19:56
2206 citiri
Moscova acuza SUA de implicare in campania electorala din Rusia

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federatiei Ruse, sustine ca Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Moscova se implica "in mod special" in campaniile electorale din tara sa.

"Presedintele rus, Vladimir Putin, a dat, in mod repetat, exemple despre cum se implica Ambasada SUA, inclusiv prin participarea diplomatilor americani la evenimente ale partidelor de opozitie. Desigur, diplomatii trebuie sa evalueze situatia din tara gazda, sa raporteze evaluarile centrului, Capitalei, dar implicarea in viata politica prin adunarea activistilor Opozitiei si instruirea acestora contravine Conventiei de la Viena cu privire la relatii diplomatice.

Nu mentionez aici ce facea Ambasada SUA (de la Kiev) atunci cand a fost complotata lovitura de stat din Ucraina", a declarat Serghei Lavrov.

Acesta a mai adaugat ca Moscova nu planuieste sa actioneze ca Washingtonul, care se implica in politica interna a altor state, sau declanseaza razboaie si conflicte cu argumentul de a promova democratia. In schimb, ministrul de Externe de la Kremlin a tinut sa precize ca observatorii misiunii diplomatice a Statelor Unite in Rusia nu au permisiunea de a intra in centrele de votare pe perioada desfasurarii alegerilor.

Federatia Rusa va organiza alegeri prezidentiale pe 18 martie 2018. Presedintele Putin, care saptamana trecuta a anuntat ca vrea sa obtina un nou mandat, a declarat joi ca va candida ca independent si spera sa fie sustinut de mai multe formatiuni politice.

Declaratia ministrului de Externe de la Moscova vine in contextul in care, in America, Administratia Trump este implicata intr-un scandal urias care a izbunit dupa ce in presa au aparut informatii ca Federatia Rusa s-a implicat in alegerea lui Donald Trump ca presedinte.

Liderul de la Casa Alba a declarat sambata, in prima sa reactie dupa ce fostul sau consilier pe probleme de securitate nationala Michael Flynn a recunoscut ca a mintit FBI, ca nu a existat "absolut nicio complicitate" intre echipa sa de campanie si Rusia.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...