Moscova admite ca 2.400 de rusi lupta pentru Statul Islamic

Autor: Ana Ilie
Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 17:49
4610 citiri
Moscova admite ca 2.400 de rusi lupta pentru Statul Islamic

Aproximativ 2.400 de cetateni rusi lupta alaturi de militantii Statului Islamic, a admis prim-adjunctul directorului Securitatii Federale, Serghei Smirnov, vineri.

Smirnov a mai spus ca, in total, cam 3.000 de cetateni din Asia Centrala lupta in interiorul diverselor grupari ale Statului Islamic, scrie Reuters.

Oficialul rus a precizat ca problema imigrantilor care fug din Orientul Mijlociu in Europa se va accentua, ceea ce, potential, poate reprezenta o "mare amenintare" pentru Rusia.

"Asertiunea ca sustinerea Moscovei afecteaza negativ situatia din Siria - si fluxul de refugiati in particular - nu este adevarata. Aceasta situatie este cauzata de expansiunea Statului Islamic in regiune", a explicat acesta.

Smirnov a aratat inspre SUA atunci cand a afirmat si ca "unele tari incearca sa eludeze" cooperarea internationala in lupta impotriva terorismului. "Exista cooperare, dar nu la nivelul corect - in special cu Statele Unite", a spus acesta.

Siria cere ca Rusiei sa i se permita sa atace Statul Islamic: Toti luptam impotriva aceluiasi dusman

In ultima perioada, Rusia a trimis echipamente militare si experti in Siria, miscare criticata de SUA. Recent, Siria a cerut la ONU, prin reprezentantul sau permanent pe langa aceasta organizatie Bashar al-Jaafari, ca Rusiei sa i se permita lansarea de atacuri impotriva pozitiilor gruparii jihadiste Statul Islamic de pe teritoriul sirian, asa cum procedeaza si Statele Unite.

Putin, despre actiunile militare ale Rusiei in Siria: Fara noi, ar fi fost si mai multi refugiati

SUA au acuzat recent Rusia ca a desfasurat material si soldati in apropiere de orasul Latakia, controlat de regimul presedintelui Bashar al-Assad, in timp ce Moscova a negat orice consolidare a prezentei sale militare in Siria.

Obama transmite un mesaj clar Rusiei: Strategia in Siria este sortita esecului

Presedintele Vladimir Putin a afirmat ca Rusia va continua sa ofere asistenta tehnico-militara Damascului in lupta impotriva gruparii teroriste Statul Islamic.

Citeste si:
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
Premierul Nicolae Ciucă a decis încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordată lui Lucian Isar, iar decizia a fost publicată, vineri, în Monitorul...
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...