Moscova ironizeaza cel mai mare portavion din istoria UK: Este o tinta mare si convenabila. Sa nu se apropie de flota noastra

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 17:48
17511 citiri
Moscova ironizeaza cel mai mare portavion din istoria UK: Este o tinta mare si convenabila. Sa nu se apropie de flota noastra
Foto: captura video Youtube

Ministerul rus al Apararii a ironizat noul portavion britanic, HMS Queen Elizabeth, care este cel mai mare din istoria fortelor navale ale tarii.

Vasul este descris drept "o tinta mare si convenabila", iar despre el oficialul a spus ca ar fi intelept sa pastreze distanta de navele de razboi ale Moscovei, scrie Irish Independent.

Reactia a venit dupa o declaratie facuta de secretarul britanic al Apararii, Michael Fallon.

Luni, uriasul vas - cel mai mare si mai modern din istoria Marii Britanii -, a pornit in prima sa calatorie, iar Fallon a spus ca rusii se vor uita la el "cu putina invidie".

"Intepat" de aceste remarci si infuriat de faptul ca Fallon a numit singurul portavion al Rusiei "darapanat", Ministerul rus al Apararii a publicat joi un comunicat in care demnitarul britanic a fost criticat, iar nava HMS Queen Elizabeth ironizata.

Astfel, potrivit rusilor, declaratiile partii britanice despre "suprematia frumosului exterior al noului portavion, fata de portavionul Amiral Kuznetsov al Rusiei, scoate la iveala totala ignoranta a lui Fallon in ce priveste stiinta militara".

"Precum o albina, portavionul britanic este capabil doar sa lanseze avioane din burta sa, flancate indeaproape de un roi de vase de razboi, avioane de suport si submarine pentru a le proteja. De aceea, portavionul britanic este doar o mare si convenabila tinta", a transmis ministerul rus.

Spre comparatie, singurul portavion rusesc este dotat cu o multime de rachete defensive, a adaugat ministerul, avertizandu-i pe britanici sa tina la distanta HMS Queen Elizabeth de marina ruseasca, la cateva sute de mile, si adaugand ca "este in interesul marinei regale britanice sa nu se apropie".

Amiralul Kuznetsov a intrat in flota fostei URSS in 1991, iar acum face parte din flota nordica, din apropiere de Murmansk, avand nevoie de reparatii majore.

Pentru construirea HMS Queen Elizabeth si a vasului HMS Prince of Wales s-au alocat 6 miliarde de lire sterline. Vasul cantareste 65.000 de tone si poate atinge o viteza de 25 de noduri.

Puntea de zbor are o lungime de 280 de metri si o latime de 70 de metri - o suprafata cat trei terenuri de fotbal. Vasul va avea un echipaj de 700 de persoane, care va creste la 1.600, atunci cand portavionul va fi "echipat" cu avioane F-35 si cu elicoptere Crowsnest. In magazie se pot stoca rezerve alimentare pentru 45 de zile, scrie si Forces Network.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#rusi ironie HMS Queen Elizabeth, #rusi ironie cel mai mare portavion, #cel mai mare portavion Marea Britanie , #Rusia