Aleksei Navalnii, somat sa se intoarca de urgenta in Rusia: "Acest condamnat nu isi respecta obligatiile stabilite de instanta"

Marti, 29 Decembrie 2020, ora 08:10
5382 citiri
Aleksei Navalnii, somat sa se intoarca de urgenta in Rusia: "Acest condamnat nu isi respecta obligatiile stabilite de instanta"
FOTO Facebook/Aleksei Navalnii

Serviciul pentru penitenciare din Rusia l-a avertizat, luni, pe criticul Kremlinului Alexei Navalnii ca, daca nu va reveni din Germania pentru a se prezenta marti dimineata la un birou din Moscova, va fi incarcerat daca se va intoarce dupa acest termen, avand in vedere ca executa o pedeapsa de inchisoare cu suspendare, transmite Reuters.

Navalnii, unul dintre cei mai cunoscuti critici ai presedintelui Vladimir Putin, a fost transportat cu avionul in Germania, in luna august, dupa ce i s-a facut rau intr-un avion. Germania si alte state occidentale afirma ca impotriva lui Navalnii a avut loc o tentativa de asasinat cu agentul noviciok.

Potrivit Rusiei, nu exista dovezi ca acesta a fost otravit, autoritatile negand implicarea in incident.

Serviciul Federal al Penitenciarelor l-a acuzat, luni, pe Navalnii ca incalca termenii unei pedepse de inchisoare cu suspendare, pe care inca o executa, in urma unei condamnari din 2014, si de sustragerea de sub supravegherea autoritatii pentru verificarea infractorilor.

Citand un articol aparut in revista medicala britanica The Lancet referitor la tratamentul acestuia, autoritatile ruse afirma ca Navalnii a fost externat dintr-un spital din Berlin pe 20 septembrie si ca toate simptomenele bolii sale au disparut dupa 12 octombrie.

"In consecinta, acest condamnat nu isi respecta obligatiile stabilite de instanta si se sustrage de sub supravegherea Inspectorului Penal", a afirmat Serviciul Federal al Penitenciarelor.

Navalnii executa o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, intr-un caz de furt despre care afirma ca a fost motivat politic. Perioada de supraveghere expira pe 30 decembrie.

Potrivit institutiei, daca Navalnii nu se va prezenta, pedeapsa cu suspendare se va transforma in pedeapsa cu executare.

Serviciul Federal al Penitenciarelor nu a precizat un termen, dar Navalnii a postat pe o retea de socializare un screenshot al mesajului avocatului sau, care afirma ca trebuie sa se intoarca si sa se prezinte la biroul din Moscova pana marti, ora 09:00.

Purtatorul sau de cuvant, Kira Yarmysh, a scris pe Twitter ca este imposibil ca Navalnii sa se prezinte la timp si ca acesta este in convalescenta dupa otravire, acuzand ca serviciul penitenciarelor actioneaza la ordinul Kremlinului.

Liubov Sobol, o apropiata a disidentului rus Navalnii, a fost eliberata dupa 48 de ore de detentie

Cum vor reactiona Statele Unite in cazul retinerii lui Navalnii. Joe Biden ia in calcul "toate optiunile"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Extrema dreaptă din Germania pune Berlinul în alertă: ”AfD continuă să se poarte ca o prelungire a statului terorist Rusia”
Extrema dreaptă din Germania pune Berlinul în alertă: ”AfD continuă să se poarte ca o prelungire a statului terorist Rusia”
Ascensiunea și legăturile presupuse cu Rusia ale partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) pun în alertă oficialii din Berlin. ”AfD continuă să se poarte ca o...
Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
David Cameron, șeful diplomaţiei britanice, a îndemnat joi, 18 aprilie, în marja summitului G7, desfăşurat pe insula italiană Capri, la căutarea unor moduri "creative" de a utiliza activele...
#Aleksei Navalnii, #Rusia, #Germania, #FSB , #Rusia