Noul submarin al Rusiei, cu rachete hipersonice. Comparația cu modelul SUA similar VIDEO

Joi, 05 August 2021, ora 05:00
16044 citiri
Noul submarin al Rusiei, cu rachete hipersonice. Comparația cu modelul SUA similar VIDEO
Cele mai puternice submarine ale SUA și Rusiei FOTO: World Dakkam

Recent, Rusia și-a lansat la apă noul submarin militar K-571 Krasnoyarsk din clasa Yasen-M, unul dintre cele mai mari din lume. Acesta este dotat cu trei tipuri de rachete de croazieră, printre care și noile modele hipersonice Zircon.

Acest submarin rusesc este cel de-al treilea din Proiectul 885M din cele opt planificate, fiind construit de la compania Sevmash. El reprezintă cel mai modern și mai puternic model dintre submarinele de atac din flota Rusiei, potrivit Naval News.

Unele informații sensibile despre noul submarin al Moscovei, legate de tipurile și performanțele sonarului, al senzorilor și al tehnologiei stealth nu au fost date publicității. În schimb, se știe faptul că nava va putea tranporta până la 72 de arme.

Comparația cu submarinul SUA, modelul Virginia Class Block V

Submarinul american Block V din clasa Virginia are 140 de metri, o lungime mai mare față de omologul său rusesc (130 de metri), dar o lățime mai mică, 10 metri, comparativ cu 13 metri.

În privința armamentului, americanii au dotat submarinele din clasa Virginia cu 66 de arme în total, dintre care 40 de rachete de croazieră, pe când rușii au prevăzut 72 de arme, din care 32 de rachete de croazieră, inclusiv modelul hipersonic Zircon, care se află în teste în zona arctică.

Cele mai mari secrete din istoria Uniunii Sovietice VIDEO

Modelul Yasen-M poate transporta trei tipuri de rachete. Echivalentul rachetelor americane Tomahawk sunt modelele rusești 3M14K Kalibr, care au fost testate în războiul din Siria.

Al doilea tip de rachete rusești este P-800 (3M55) Oniks, care este un model supersonic, care are o rază de acțiune mai mică față de Kalibr.

În sfârșit, al treilea model este noul 3M22 Zircon, o rachetă hipersonică anti-navă, care se găsește la nivelul testelor. Și Marina Statelor Unite intenționează să își doteze submarinele cu rachete hipersonice, în curând.

Putin își arată mușchii în Orientul Mijlociu. Noul lider al Israelului, poziție surprinzătoare față de președintele Rusiei

#submarine Rusia, #nou submarin nuclear Rusia, #submarine rusesti, #submarine rusesti Statele Unite , #Rusia