Noul avion invizibil T-50 al Rusiei: Se compara cu F-35 al SUA? (Galerie foto)

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 11:52
18682 citiri
Noul avion invizibil T-50 al Rusiei: Se compara cu F-35 al SUA? (Galerie foto)
Foto: Business Insider

Dintre avioanele de lupta din intreaga lume care s-au construit in secolul al XXI-lea, modelele F-35 al Statelor Unite si Sukhoi T-50 PAK al Rusiei sunt in varful topului mondial. Avionul rusesc T-50 este oferit aliatilor Rusiei, ca o alternativa la cel produs de Lockheed Martin, F-35.

Rusia se asteapta sa vanda aproximativ 1.000 de avioane de lupta Sukhoi T-50 in intreaga lume, potrivit Business Insider.

Dar aceste tari nu vor putea forma piloti asa de curand. Conform Centrului pentru analize privind comertul cu arme, graficul de livrare al avioanelor T-50 ar putea incepe peste multi ani. Spre exemplu, Malaezia nu va primi avioanele T-50 mai devreme de anul 2035.

Noul avion Sukhoi T-50 Pak FA este un prototip al avionului de lupta invizibil al Rusiei din generatia a cincea de aeronave moderne, despre care multi experti considera ca ar avea anumite performante mai bune decat F-35 al Statelor Unite, conform Product Design & Development.

Avioanele militare sunt impartite in generatii. In prezent, suntem la a cincea generatie de avioane de lupta. Avionul T-50 seamana indeaproape cu modelul F-22 Raptor al Statelor Unite.

Avionul rusesc T-50 este destinat sa inlocuiasca pe cele din seria Flanker T-10. Avionul este unul supersonic, invizibil pe radare, are un sistem electronic multifunctional integrat si o serie de senzori activi si pasivi, potrivit Air Power Australia.

Noul avion T-50 va fi coloana vertebrala a fortelor aeriene ruse, iar proiectantii lucreza inca la o manevrabilitate secreta.

Avionul T-50 poate atinge viteza maxima de aproximativ 2.100 de kilometri pe ora, fata de 1930 de kilometri pe ora in cazul F-35.

Ambele avioane pot zbura spre tinte terestre, iar T-50 este mai potrivit pentru luptele aeriene.

Se spune ca T-50 ar avea o gama excelenta de arme, dar F-35 are trei variante de adaptare la specificul misiunilor.

Rusia spera sa acapareze o treime din piata avioanelor invizibile din lume, insa F-35 este destinat aliatilor SUA, fiind deja semnate contracte de livarare a acestuia.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#avion invizibil T50 Rusia, #fotografii avion T50 Rusia, #T50 Rusia F35 SUA, #comparatie avioane T50 F35 , #Rusia