Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Noul primar al Moscovei, confirmat in functie

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 18:25
522 citiri

Candidatul Kremlinului la postul de primar al Moscovei, Serghei Sobianin, a fost confirmat joi in aceasta functie de Duma Capitalei ruse, in favoarea sa votand toti deputatii partidului de guvernare "Rusia Unita".

In timp ce deputatii puterii, 32 la numar, l-au aplaudat pentru scopul pe care si l-a propus, de a moderniza orasul si de a-l transforma intr-un centru financiar international, Partidul Comunist, care are doar trei reprezentanti in forul legislativ, a reclamat lipsa unei alternative. "Totul a fost decis demult in locul nostru, in spatele usilor Rusiei Unite", au afirmat reprezentantii acestei formatiuni politice.

Inainte ca Duma Moscovei sa se pronunte prin vot secret asupra candidaturii sale, Sobianin a sustinut, cu sobrietate, un discurs-program in care a promis o redistribuire a resurselor bugetare, in sensul diminuarii cheltuielilor pentru domeniile "neprioritare" si o sporire a sumelor alocate transporturilor, sanatatii, educatiei, investitiilor.

In context, Sobianin a punctat ca volumul investitiilor s-a redus de doua ori din 2008, ca 40% dintre moscoviti sunt nemultumiti de sistemul de invatamant, ca sanatatea trebuie modernizata, iar in privinta ambuteiajelor a spus ca "exista pericolul ca orasul sa se opreasca pur si simplu candva". In orele de varf, traficul este blocat si "neclintit" in multe zone ale capitalei ruse.

Sobianin a mai subliniat ca planul de dezvoltare a orasului, aprobat in cursul acestei primaveri de fostul primar Iuri Lijkov si contestat de opozitie si de societatea civila, trebuie revizuit. El a mai promis mentinerea si dezvoltarea programelor sociale pentru veterani, familii cu venituri reduse, copii orfani, invalizi.

Intrebat de deputati daca moscovitii de rand vor avea acces la el ca sa-si exprime doleantele, Sobianin a raspuns ca nu va putea discuta direct cu fiecare cetatean in parte, dar a promis un sistem prin care intrebarile importante sa ajunga la el. El s-a declarat constient ca reprezentantii puterii raspund cu greu "scrisorilor oficiale" si a reliefat importanta contactelor directe cu fiecare minister.

"Am o experienta bogata cu autoritatile federale", a spus Sobianin, acesta fiind unul dintre putinele momente in care fostul vicepremier al guvernul lui Vladimir Putin si-a permis sa zambeasca.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Serghei Sobianin primar Moscova, #Serghei Sobianin Moscova , #Rusia