O campanie pentru Generatia Putin: Cum vrea Rusia sa castige increderea tinerilor pe Internet

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 10:45
2730 citiri
O campanie pentru Generatia Putin: Cum vrea Rusia sa castige increderea tinerilor pe Internet
Foto: captura YouTube

Guvernul de la Moscova a lansat o campanie online, folosindu-se de retelele de socializare pentru a castiga sprijinul populatiei pentru operatiunile militare pe care le desfasoara in Siria in sustinerea regimului lui Bashar al-Assad.

De la inceputul campaniei militare in Siria, pe 30 septembrie, armata rusa a postat pe Internet numeroase clipuri care arata avioane de razboi lansand bombe si rachete asupra unor pozitii de la sol, potrivit Wall Street Journal.

Rusia, acuzata ca a falsificat clipurile cu loviturile aeriene asupra Statului Islamic (Video)

La doar cateva ore de la primele lovituri aeriene, Ministerul rus al Apararii a postat pe Facebook filmari ale bombardamentelor, adunand mii de like-uri si share-uri.

Rusia sustine ca isi ataca tintele cu precizie, pentru a evita populatia civila. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunea luni ca informatiile potrivit carora aeronavele Rusiei ar fi lovit civili sunt false, menite sa discrediteze Rusia.

Intr-adevar, clipurile facute publice de armata rusa infatiseaza o imagine de sus a razboiului, punand accent pe capacitatea Moscovei de a folosi in lupta echipamente de ultima generatie. Filmarile in stilul jocurilor video par concepute sa ii atraga pe tinerii internauti din Rusia.

Pe VKontakte, cea mai populara retea sociala din Rusia, utilizatorii au distribuit clipurile si au laudat Rusia pentru ca salveaza Siria si intreaga lume de amenintarea Statului Islamic.

"In doar cateva saptamani nu va mai fi ISIL. Glorie Rusiei", a comentat un utilizator, Semyon Chernigov din orasul Engels, aflat la 800 de kilometri departare de Moscova.

In multe privinte, campania Kremlinului se aseamana cu cea a Pentagonului, care ani intregi a publicat videoclipuri cu lovituri aeriene si imagini din cabina pilotilor, pentru a le arata americanilor armamentul SUA si tacticile militare.

Ce urmareste, de fapt, Rusia in Siria

Insa campania de pe retelele sociale din Rusia pare gandita in asa fel incat sa ajunga la Generatia Putin: persoane de sub 30 de ani care au crescut dupa destramarea Uniunii Sovietice si pentru care Vladimir Putin a fost intotdeauna liderul Rusiei, fie ca presedinte, fie ca premier.

Comentariile de pe retelele de socializare denota un puternic patriotism in randul tinerilor, patriotism care s-a aprofundat dupa anexarea Crimeii, in martie 2014, cand tricourile cu Putin si sloganuri precum "Crimeea e a noastra" erau extrem de populare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#campanie online Rusia Siria, #propaganda Rusia Siria , #Rusia