O membra incarcerata din trupa Pussy Riot descrie conditiile de gulag din inchisorile rusesti

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 16:16
1966 citiri
O membra incarcerata din trupa Pussy Riot descrie conditiile de gulag din inchisorile rusesti
Foto: The Guardian

O membra a grupului Pussy Riot a fost mutata singura intr-o celula dupa ce a anuntat ca va intra in greva foamei ca forma de protest impotriva regimului de gulag in care e tinuta.

Conducerea inchisorii spune ca a izolat-o pe Nadejda Tolokonikova pentru propria ei siguranta, nu ca o pedeapsa, dupa ce ea s-a plans ca a primit amenintari cu moartea, scrie The Guardian.

Tolonikova are de ispasit o pedeapsa de doi ani pentru huliganism, dupa ce, in februrie 2012, a interpretat un cantec de protest in cea mai mare catedrala din Moscova.

Tolonikova a scris o lunga scrisoare in care a descris munca de sclav din penitenciar, ca prizonierii trebuie sa munceasca 17 ore pe zi, fara zile libere, si pedepsele in timpul carora detinutii trebuie sa stea in picioare afara in frig, fara a avea voie sa foloseasca toaleta.

Iuri Kuprianov, comandantul adjunct al inchisorii l-a acuzat la randul lui pe avocatul Tolonikovei, care este si sotul acesteia, de santaj. Kuprianov pretinde ca acesta l-a amenintat ca va publica scrisoarea daca nu o muta la sectia de munca artistica, in locul atelierului in care munceste acum.

Conducerea inchisorii, aflata in regiunea Mordovia, neaga toate acuzatiile Tolonikovei despre conditiile grele in care e inchisa aceasta, dar a lansat o investigatie interna. Consilierul presedintelui Vladimir Putin pe probleme privind drepturile omului, Vladimir Lukin, a declarat ca a trimis doi reprezentanti pentru a investiga plangerile Tolonikovei.

"Imediat ce vor face un raport voi putea sa ma exprim si sa spun cine are dreptate si cine nu", a spus oficialul.

Miliardarul Mihail Hodorkovski, aflat in inchisoare din 2003, a scris si el o scrisoare de incurajare pentru Tolonikova. Hodorkovski spune ca a fost impresionat de nivelul cultural si intelectual al pledoariei Tolonikovei in timpul procesului sau si a spus ca asta ii da speranta ca exista totusi un viitor mai luminos pentru Rusia.

"Jumatate de an in inchisoare, sau chiar mai putin, poate parea o eternitate, dar crede-ma, vor trece intr-o clipire", scrie Hodorkovski. "Iti urez tot binele si sper foarte mult ca, plecand din inchisoare cu mai multa intelepciune, vei ramane cu dorinta sa ajuti societatea civila din Rusia, si sa ii ajuti pe oameni sa simta ca ei sunt oameni si cetateni", a incheiat acesta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Rusia Pussy Riot detinuta, #Rusia Pussy Riot gulag, #Rusia Pussy Riot detentie , #Rusia