O noua lege controversata in Rusia

Luni, 03 Martie 2014, ora 22:41
3408 citiri
O noua lege controversata in Rusia
Foto: RBTH

Noua legislatie din Rusia interzice adoptia din tari unde este legala casatoria intre persoane de acelasi sex. Tot ca o masura impotriva homosexualitatii, in iunie 2013, statul rus interzicea adoptia din partea cuplurilor de acelasi sex.

O lege asemanatoare, care le interzice cuplurilor de acelasi sex sa adopte un copil, mai exista si in Albania, Belarus, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Malta, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, San Marino si Ucraina, precizeaza RBTH.

Liderii religiosi ai Rusiei au condamnat legile care permiteau adoptia de catre cuplurile de acelasi sex, in unele tari europene, spunand ca astfel se distruge familia traditionala.

Rusia refuza ca orfanii tarii sa ajunga la cuplurile gay. Interzice adoptia prin lege

Olga Sinyaeva, producatoarea unui film despre copiii orfani a declarat ca desi crede ca familiile traditionale sunt cele mai potrivite pentru cresterea copiilor, adoptia lor de catre orice fel de parinti iubitori, indiferent de orientarea lor sexuala este mult mai buna decat ramanerea acestora in institutiile pentru orfani.

Cuplurile gay au aceleasi drepturi de a adopta copii ca oricare alte cupluri de persoane heterosexuale in tari ca Africa de Sud, Anglia, Argentina, Belgia, Brazilia, Danemarca, Franta, Guam, Islanda, Israel, Noua Zeelanda, Norvegia, Olanda, Spania, Suedia, Uruguai si alte 14 state americane.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#lege adoptii gay Rusia, #adoptii gay interzise Rusia, #lege adoptii homosexuali Rusia, #Putin adoptii gay , #Rusia