O ploaie de meteoriti a provocat panica si sute de raniti in Rusia (Video)

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 08:52
15646 citiri
O ploaie de meteoriti a provocat panica si sute de raniti in Rusia (Video)
Foto: Russia Today

Mai multe explozii survenite pe cerul Rusiei, in regiunea muntilor Urali, cauzate de o ploaie de meteoriti, au semanat panica in trei dintre orasele importante din regiune si au provocat ranirea mai multor persoane.

BBC relateaza ca este vorba despre cel putin 250 de persoane ranite. Cel putin 100 au fost internate in spitale pentru tratarea ranilor provocate de cioburile geamurilor sparte.

Martorii sustin ca ferestrele s-au zguduit puternic, unele dintre ele spargandu-se chiar, iar telefoanele mobile nu au mai functionat.

Potrivit Russia Today, unul dintre meteoriti a fost interceptat de o unitate a aviatiei ruse, in regiunea Urzhumka, langa Cheliabinsk. O racheta a spulberat meteoritul, la o altitudine de 20 de kilometri.

Oamenii au intrat in panica dupa ce exploziile au luminat cerul in zonele Chelyabinsk, Tyumen si Sverdlovsk, in nordul Kazahstanului.

Agentiile internationale de presa au relatat ca cel putin unul dintre meteoriti a cazut langa o fabrica de zinc, determinand intreruperea Internetului si a telefoniei mobile.

Martorii au relatat ca exploziile au fost atat de puternice incat au crezut ca este vorba despre un cutremur si tunete, in acelasi timp.

Mai multe cladiri guvernamentale din Cheliabinsk au fost evacuate, la fel si cateva scoli, dupa ce geamurile s-au spart de la suflul exploziilor.

Un purtator de cuvant al Ministerului pentru Situatii de Urgenta a declarat, potrivit RIA Novosti, ca "a fost vorba despre un meteorit care a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestrele din mai multe localitati".

Premierul Dmitri Medvedev, prezent la un forum economic desfasurat in Krasnoiarsk, si-a exprimat speranta ca pagubele nu sunt mari. "Sper sa nu existe consecinte grave si cred ca este o demonstratie a faptului ca nu numai economia este vulnerabila, ci intreaga planeta", a spus Medvedev.

UPDATE 15.27: Numarul ranitilor a crescut la 500, anunta BBC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#ploaie meteoriti Rusia, #meteorit Rusia, #panica Rusia meteorit , #Rusia
Comentarii
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
Poza grob
grob
rank 5
E vorba de un meteorit de aprox. 10 tone, nu de o ploaie...