"Omuleti verzi" din Rusia tranziteaza un stat membru NATO? Masuri sporite de securitate in gari

Joi, 19 Martie 2015, ora 21:30
9939 citiri
"Omuleti verzi" din Rusia tranziteaza un stat membru NATO? Masuri sporite de securitate in gari
Foto: Google Maps

Masurile de securitate in garile Vilnius si Naujoji Vilnia din capitala lituaniana au fost consolidate joi, in urma unor informatii - confirmate partial - potrivit carora militari rusi in termen ar tranzita Lituania, stat membru NATO, catre regiunea rusa Kaliningrad.

Un purtator de cuvant al granicerilor, Rokas Pukinskas, a confirmat partial informatia publicata de site-ul lrytas.lt, potrivit portalului Delfi.lt.

"Am primit informatii de la Departamentul pentru afaceri consulare din cadrul Ministerului de Externe potrivit carora numerosi baieti de varsta recrutarii se aflau in acest tren", a declarat Pukinskas, precizand ca "acesta este motivul pentru care a fost sporita securitatea".

Rusia se pregateste de o mega-confruntare - o intreaga armata ar putea ajunge oriunde in lume, in 7 ore (Galerie foto & video)

"Ofiterii nostri au inspectat trenul, dar toti pasagerii aveau documente si vize valide", a continuat purtatorul de cuvant, adaugand ca tinerii nu pot fi impiedicati sa tranziteze teritoriul lituanian.

In urma verificarilor, trenul a repornit catre Kaliniangrad.

Rusia a lansat marti exercitii vizand testarea pregatirii de lupta in mai multe regiuni, inclusiv in Kaliningrad, mobilizand avioane de vanatoare, bombardiere si sisteme de rachete de tip Iskander in enclava, inainte de manevre.

Indicii despre "omuleti verzi"

Ministrul lituanian al Apararii Juozas Olekas a declarat joi ca Guvernul a fost alertat in legatura cu posibilitatea ca un numar important de militari rusi sa traverseze Lituania. Insa alerta nu s-a dovedit reala.

"Din cate stim noi, in tren erau cadeti de la o scoala a Marinei (ruse) care s-au dus (la Kaliningrad) ", a declarat ministrul.

Masurile de securitate implementate in garile prin care a trecut garnitura au fost implementate preventiv, "pentru ca sa nu vina altii", a precizat Olekas.

Autoritatilor le-a fost "semnalat" faptul ca in tren se afla un numar mare de tineri din Rusia, a declarat el. "Existau suspiciuni ca la bord s-ar fi putut afla trupe. In acest caz, trenul este oprit, iar ei (militarii rusi) sunt obligati sa debarce si sunt trimisi inapoi" in Rusia, a mai precizat ministrul.

"Au existat asemenea cazuri" in trecut, a subliniat ministrul lituanian al Apararii, insistand ca, "de aceasta data, pasagerii erau cadeti de la o scoala a Marinei (rusesti) ". "I-am lasat sa treaca", a mai declarat Olekas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#omuleti verzi Lituania Rusia, #omuleti verzi rusi Lituania, #tren omuleti verzi Lituania , #Rusia