Partidul lui Putin, dispus la coalitii - cine vrea sa i se alature?

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 23:21
1478 citiri
Partidul lui Putin, dispus la coalitii - cine vrea sa i se alature?
Foto: wavemagazine.net

Partidul Rusia Unita, care a castigat alegerile din Rusia, este dispus sa formeze coalitii cu partide din Duma de Stat, a declarat presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev.

Partidul de guvernamant al Rusiei a castigat detasat alegerile parlamentare de duminica, insa se situeaza putin sub pragul de 50% si va avea nevoie sa intre in coalitie cu alte partide, transmite Ria Novosti.

Presedintele Dmitri Medvedev a spus ca partidul sau va avea nevoie de intelegeri cu alte partide din Duma de Stat, spunand ca acesta este "un lucru normal, asta este ceea ce inseamna parlamentarismul si democratia".

Liderul partidului Rusia Justa, Nikolai Levichev, a spus ca partidul sau ar putea forma o coalitie cu Rusia Unita si cu comunistii, pe anumite discutii, in timp ce seful factiunii liberal democratilor din Duma de Stat, Igor Lebedev, a spus ca o coalitie cu Rusia Unita ar fi posibila numai in termeni de egalitate.

In schimb, un reprezentant al Partidului Comunist a declarat ca partidul sau nu va forma niciun fel de coalitie cu Rusia Unita, daca partidul de guvernamant nu-si revizuieste pozitia.

Un expert rus este de parere ca nu va exista o coalitie permanenta si ca Rusia Justa si liberal democratii ar putea fi numai parteneri pentru partidul de guvernamant. El a spus ca nimeni nu se astepta ca Rusia Unita va obtine o majoritate constituionala, in timp ce un alt analist crede ca partidul lui Vladimir Putin nu va avea nevoie de o coalitie cu alte partide.

Alegeri in Rusia: Partidul lui Putin castiga, insa are sub 50% din voturi

Rusia Unita a obtinut peste 49% din totalul voturilor, in timp ce pe locul doi s-a situat Partidul Comunist, cu peste 19% din preferintele electorilor. Moderatii de la Rusia Justa si nationalistii liberal democrati au strans, fiecare, peste 12% din voturile exprimate.

Prezenta la vot a fost de peste 50%.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alegeri parlamentare Rusia, #Rusia Unita coalitii, #Rusia Unita Duma de Stat, #Rusia Unita coalitie partide , #Rusia