Petrolierul capturat de pirati, eliberat in numai 22 de minute

Vineri, 07 Mai 2010, ora 18:35
2977 citiri
Petrolierul capturat de pirati, eliberat in numai 22 de minute
foto: Reuters

Petrolierul rus deturnat de piratii somalezi a fost eliberat in numai 22 de minute, de catre echipele de comando ale marinei ruse.

"Piratii au fost luati prin surprindere, deoarece nu se asteptau la o actiune decisiva din partea noastra", a declarat capitanul Ildar Akhmerov, din marina rusa, citat de agentia Ria Novosti.

Petrolierul Universitatea Moscova, capturat de piratii somalezi, miercuri, in Golful Aden, a fost ajuns rapid de nava antisubmarin Maresal Saposnikov, a flotei ruse, iar trupele speciale de la bordul navei au fost duse cu un elicopter la bordul petrolierului si au preluat controlul in cateva minute.

Rusii, nevoiti sa elibereze piratii somalezi arestati

Piratii au incercat sa opuna rezistenta, iar unul dintre ei a fost ucis in schimbul de focuri cu militarii rusi, insa dupa doar 22 de minute au fost fortati sa se predea.

Echipele de comando ale marinei au putut sa ia cu asalt petrolierul deoarece membrii echipajului au apucat sa se ascunda intr-o camera speciala de siguranta si nu s-au aflat pentru niciun moment in mana piratilor.

Akhmerov a precizat ca, din experienta incidentelor anterioare cu petroliere capturate de pirati, echipajul ar fi fost imposibil de eliberat, daca nu ar fi reusit sa se ascunda de pirati, permitand astfel o interventie in forta a trupelor speciale.

Piratii somalezi au capturat o nava ruseasca

Presedintele rus Dmitri Medvedev a anuntat ca toti militarii implicati in operatiune vor fi decorati, insa si-a aratat nemultumirea fata de lipsa unei legislatii eficiente, in baza carora piratii sa poata fi pedepsiti.

"Vom actiona la fel cum o faceau inaintasii nostri, atunci cand se intalneau cu piratii", a declarat Dmitri Medvedev, precizand ca marina rusa va lupta cu piratii "cu toata forta, in baza legilor marii".

Piratii au fost eliberati, vineri, de autoritatile ruse, fiind lasati sa plece cu o mica barca de salvare, dupa ce au fost dezarmati.

Marina olandeza publica o inregistrare a unei confruntari cu piratii somalezi (Video)

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#petrolier rus pirati, #petrolier eliberat pirati, #marina rusa pirati , #Rusia
Comentarii
P
PSD_Erie
rank 1
Toarasi, uite asa lea scos rusii pirateria din cap la somalezii aia! La unu, ala dea murit, a fost mai greu si daia iau scoso cu creieri cu tot