Politica brutala a Rusiei: Tari amenintate inainte de votul rezolutiei ONU privind Crimeea

Sambata, 29 Martie 2014, ora 14:05
5026 citiri
Politica brutala a Rusiei: Tari amenintate inainte de votul rezolutiei ONU privind Crimeea
Foto: Reuters

Rusia a amenintat cateva tari din Europa de Est si din Asia Centrala cu repercusiuni in cazul in care acestea ar vota in favoarea rezolutiei Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilot Unite (ONU) de saptamana aceasta, prin care referendumul din Crimeea urma sa fie declarat invalid.

Dezvaluirile privind amenintarile Rusiei au venit dupa ce Moscova a acuzat diverse tari vestice de folosirea "unei presiuni fara niciun pic de rusine, mergand de la santaj politic la amenintari economice", in incercarea de a convinge cele 193 de state membre ale ONU de a li se alatura in sustinerea rezolutiei in ceea ce priveste criza din Ucraina, anunta Reuters.

Potrivit unor interviuri cu diplomati ONU, majoritatea acestora alegand anonimatul pentru ca se tem de Rusia, tintele amenintarilor rusesti au fost Republica Moldova, Kirgizstan, Tadjikistan, ca si o serie de state din Africa.

Un purtator de cuvant al Misiunii ONU in Rusia a negat faptul ca Moscova ar fi amenintat alte tari cu razbunarea in cazul in care acestea vor sustine rezolutia ONU.

Potrivit diplomatilor, amenintarile Rusiei nu erau foarte precise, insa era clar ca li se cerea adresantilor sa nu sustina rezolutia ONU. Razbunarea ar putea sa include expluzarea unor muncitori imigranti din Rusia, intreruperea aprovizionarii cu gaze naturale sau interzicerea anumitor importuri in Rusia, care ar afecta economia acestor tari.

Rezolutia care declara votul din Crimeea din 16 martie in favoarea separarii de Ucraina ca neavand "nicio validitate" a fost adoptata cu 100 de voturi pentru, 11 impotriva si 58 de abtineri. Alte 24 de state membre ONU nu au votat.

Organizatia Natiunilor Unite a votat: referendumul din Crimeea e declarat invalid

Diplomatii din Vest considera ca acest vot este un succes diplomatic pentru Ucraina.

Referendum in Crimeea: 95,5% din alegatori vor unirea cu Rusia - SUA si UE nu recunosc votul

In data de 16 martie, 95,5% dintre locuitorii din Crimeea au votat pentru alipirea la Rusia, 3,5% dintre alegatori au vrut ca peninsula sa ramana independenta si 1% din voturi au fost anulate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Rusia amenintari rezolutie ONU, #rezolutie ONU Crimeea, #Crimeea rezolutie ONU, #Rusia amenintari state ONU , #Rusia