Povestea fericita a fetitei cu chibrituri din Siberia, care a mers kilometri intregi prin ger si printre lupi pentru a-si ajuta bunica

Marti, 14 Martie 2017, ora 21:01
12246 citiri
Povestea fericita a fetitei cu chibrituri din Siberia, care a mers kilometri intregi prin ger si printre lupi pentru a-si ajuta bunica
Foto: Ziare.com

O fetita de doar patru ani din Siberia a mers prin temperaturi de inghet, kilometri intregi, pentru a obtine ajutor pentru bunica sa care era bolnava.

Saglana Salchak a mers prin salbaticia siberiana, in republica Tuva, aflata la granita nord-vestica a Mongoliei. Insa pericolul la care a fost expusa, din cauza ca zona era impanzita de animale salbatice periculoase, a facut ca mamei sale sa-i fie deschis un dosar penal, scrie The Guardian.

Micuta locuia cu bunicii sai, la ferma acestora, intr-o zona izolata din taigaua siberiana aflata in apropierea granitei, la aproape 20 de kilometri distanta de cel mai apropiat sat si la 8 kilometri de cel mai apropiat vecin.

Luna trecuta, copilul s-a trezit intr-o dimineata si a vazut ca bunica de 60 de ani nu se misca, iar dupa ce a vorbit cu bunicul, care este orb, a decis sa mearga si sa ceara ajutor de la cel mai apropiat vecin.

Doar ca micuta a avut cu ea doar o cutie cu chibrituri, pentru eventualitatea in care ar trebui sa aprinda un foc, pornind la drum dimineata cand inca era intuneric afara, iar temperatura era de -34 de grade Celsius.

A mers astfel cateva ore de-a lungul raului, prin zapada, pana la cel mai apropiat vecin, si a avut noroc sa nu ramana in nameti, care erau aproape cat ea de inalti, si nici sa intalneasca pe drum vreun lup, desi aceste animale au atacat in repetate randuri ferma bunicilor.

"Tuva este pur si simplu plina cu lupi. (...) Ar fi putut cu usurinta sa dea peste o haita in intuneric", spune seful grupului regional de cautare si salvare, Semion Rubtov.

Fetita a avut noroc ca vecinii au zarit-o cand trecea prin zona, au chemat un echipaj medical din sat, care, dupa ce a verificat starea de sanatate a micutei, a mers la locuinta bunicilor, descoperind insa ca bunica a murit din cauza unui atac de cord.

Copilul a spus ca nu i-a fost frica: "Doar am mers, am mers si am ajuns acolo". A recunoscut insa ca ii era frig si ca voia foarte mult sa manance.

Saglana a racit, dar s-a facut repede bine la spital si acum traieste la un centru social, unde tocmai si-a serbat a cincea aniversare. Locuitorii din zona au fost impresionati de aventura fetitei, in conditiile in care oamenii de acolo nu sunt usor de impresionat cu asemenea povesti extreme despre viata din taiga, scrie presa locala.

Mama fetitei, Eleonora, si tatal sau vitreg au grija de propria herghelie in alta parte a regiunii, iar femeii i s-a deschis dosar penal pentru ca minora a fost pusa in pericol. "Stia ca batranilor le lipsea abilitatea de a lua masurile necesare pentru a garanta siguranta copilului", se arata intr-un comunicat de presa al unei comisii de ancheta din Tuva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#fetita zapada Siberia lupi, #fetita taiga Siberia mers zapada , #Rusia