Premiera istorica senzationala: Torta olimpica, purtata in spatiu de doi astronauti (Video)

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 20:16
3072 citiri
Premiera istorica senzationala: Torta olimpica, purtata in spatiu de doi astronauti (Video)
Foto: NASA

Doi cosmonauti rusi au stabilit o premiera istorica ce nu va fi uitata usor - au purtat torta olimpica in spatiu, Rusia demonstrand, inca o data, ca atunci cand vine vorba de grandoare transforma imposibilul in posibil.

Oleg Kotov si Sergei Riazanski au scos torta, neaprinsa insa, prin trapa Statiei Spatiale Internationale si au fluturat-o simbolic, la 420 de kilometri distanta de Pamant, informeaza BBC

Torta a fost trimisa in spatiu joi, cu o racheta ruseasca Soyuz. Echipajul format din trei oameni le-au predat stafeta lui Kotov si Riazanski, care se aflau deja la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Cei doi astronauti s-au filmat si pozat unul pe altul cum tin torta cu ajutorul camerelor fixate pe castile costumelor spatiale.

Insa, daca tot au iesit in spatiu, cei doi au rezolvat si cateva probleme ce aparusera si au efectuat reparatii.

Evenimentul este vazut ca parte din campania prin care Rusia incearca sa arate ca este inca o forta la nivel mondial, o natiune puternica si moderna.

"Scopul nostru este sa facem ca totul sa fie spectaculos", declara Kotov la inceputul saptamanii cu privire le evenimentul de astazi.

"Vom incerca sa ducem aceasta misiune la capat intr-un mod cat mai frumos. Milioane de oameni de acasa vor vedea in direct, la televizor, si vor vedea Statia si cum lucram aici", a adaugat astronautul.

Torta olimpica a mai fost purtata in spatiu de doua ori pana acum - in 1996 si in 2000 -, insa pana acum nu a parasit niciodata nava spatiala. Ea nu a fost insa aprinsa, pentru ca orice foc ar consuma oxigenul de la bord si ar pune, astfel, in pericol echipajul.

Torta va fi apoi adusa inapoi pe Pamant si va fi folosita pentru a aprinde imensa flacara de la Soci, marcand astfel inceputul Olimpiadei ce va avea loc in februarie anul viitor.

Rusia va organiza cea mai scumpa Olimpiada de pana acum, bugetul estimat fiind de nu mai putin de 50 de miliarde de dolari.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#torta olimpica spatiu premiera, #Rusia Jocurile Olimpice Soci 2014 , #Rusia