Premiera pentru Rusia: Politia recunoaste frauda la alegerile parlamentare

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 08:09
2841 citiri
Premiera pentru Rusia: Politia recunoaste frauda la alegerile parlamentare

Politia rusa a anuntat, luni, ca a gasit dovezi de fraude la o sectie de votare de unde agentia de presa Reuters relatase despre nereguli in timpul alegerilor parlamentare din 18 septembrie.

O unitate de politie din regiunea Mordovia a scris agentiei ca a cercetat si a gasit indicii de fraude care intra sub incidenta legilor penale, in sectia de votare respectiva. Mai exact, ar fi vorba de infractiunea de falsificare a rezultatelor alegerilor.

Dosarul a fost inaintat Comitetului de Ancheta, autoritatea de stat care va decide daca se deschide un dosar penal.

Rusia este sensibila la acuzatiile de fraude electorale, noteaza Reuters, iar scrisoarea mentionata este prima recunoastere oficiala a posibilitatii unor fraude. Anterior, oficialitatile electorale declarasera Reuters ca relatarile agentiei nu sunt sustinute de dovezi.

Reuters a trimis reporteri in 11 sectii de votare din centrul si vestul Rusiei. Acestia au relatat despre neconcordante la numararea voturilor, voturi multiple, introducerea de buletine suplimentare in urne si alte nereguli.

In sectia nr. 591 din Saransk, capitala regiunii Mordovia (la sud-est de Moscova), reporterii au numarat 1.172 de alegatori, iar in evidentele oficiale figureaza 1.756 de voturi exprimate.

Un reporter Reuters a fost inregistrat provizoriu si a votat cu un alt partid decat Rusia Unita, care il sustine pe presedintele Vladimir Putin. La numaratoare, nu s-a inregistrat niciun vot pentru partidul cu care a votat ziaristul.

Nicio emotie pentru Putin: Are Parlamentul in intregime loial lui

Citeste si:
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Se încing spiritele în PSD după ce partidul a comandat un sondaj care o dă pe Gabriela Firea pe prima poziție într-un top al încrederii. În urmă cu câteva săptămâni, într-un alt...
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
Guvernul ia în calcul pentru iarna aceasta mai multe scenarii privind aprovizionarea cu gaze naturale. Conform unor surse politice, oficialii ar putea raționaliza consumul pentru companii, în...
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Premiera pentru Rusia: Politia recunoaste frauda la alegerile
Stan
rank 5