Presa straina, despre cum finanteaza Rusia proteste in Romania (Video)

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 12:52
9796 citiri
Presa straina, despre cum finanteaza Rusia proteste in Romania (Video)
Foto: The Daily Caller

Cu toate ca Rusia s-a confruntat cu cel putin doua lovituri de stat in secolul trecut, ca PIB-ul anual este pe picior de egalitate cu al Italiei, ca populatia sa este intr-un declin constant, guvernul rus este cunoscut pentru faptul ca intervine in treburile altor natiuni.

Asa isi incep jurnalistii de la The Daily Caller materialul in care sustin ca Rusia a avut un cuvant important de spus in ceea ce priveste protestele fata de exploatarea gazelor de sist din comuna Pungesti.

"Romania, membra a Uniunii Europene, pare a fi printre obiectivele principale in care Rusia se amesteca", noteaza jurnalistii.

Avem sau nu gaze de sist? Ce spune institutia care gestioneaza resursele minerale

Acestia amintesc ca anul trecut 'zonele rurale si foarte obscure" din Romania au devenit o destinatie pentru activistii anti-fracking suparati ca Chevron, o companie americana, incepe forarea in zona. 'Ciocnirile dintre politie si protestatari au devenit violente", mai spun cei de la The Daily Caller, care spun ca la fel s-a intamplat si in Lituania, si in Bulgaria.

Ei sustin ca mai multi oficiali romani au fat vina pe guvernul rus si pe Gazprom pentru ceea ce s-a intamplat.

"Rusia si Gazprom vor cu disperare sa opreasca exploatarile din Europa de Est, deoarece vor ca tarile de aici sa ramana dependente de energia din Rusia. Noi surse de energie reprezinta vesti proaste pentru interesele economice ale oligarhilor rusi si pentru guvernul rus, care doreste sa foloseasca politica energetica pentru a constrange natiunile din apropiere", mai arata sursa citata.

Si fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat in luna septembrie ca exista aliati ce au rapoarte care arata ca Rusia este implicata in aceste cazuri, vrand sa mentina dependenta europeana de gazul rusesc, arata Foreign Policy.

"Este crucial ca Rusia sa pastreze aceasta dependenta energetica", a spus si Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrie si Servicii din Camera Deputatilor a Romaniei, care a adaugat ca "trebuie sa realizam cat de destepte sunt serviciile lor secrete".

Iancu considera ca Gazprom a cheltuit aproximativ 100 de milioane de dolari pentru finantarea activistilor in diverse tari europene.

"Energia este, acum, cea mai buna arma a Rusiei, mult mai eficace decat avioanele si tancurile", a spus si premierul roman Victor Ponta.

"Tot ce merge prost este din cauza Gazprom", a spus si primarul unei mici localitati in care au avut loc proteste.

Totusi, jurnalistii sustin ca cei de mai sus nu ar putea sa ofere dovezi pentru ceea ce spun.

Referitor la exploatarile de gaze, presedintele rus Vladimir Rus si-a aratat ingrijorarea fata de mediu, sustinand ca in zonele in care au loc astfel de practici, la robinetele oamenilor nu mai curge apa, ci o mazga negricioasa.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Rusia finantare proteste gaze, #Rusia finantare activisti gaze, #Rusia finantare gaze sist , #Rusia
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Cainele moare de drum lung
Poza 4lea
4lea
rank 5
bun! Si pana la urma, cum finanteaza Rusia protestele din Romania?!