Previziuni din Rusia: Putin va fi presedinte pana la moarte, R.Moldova intra in UE pana atunci

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 22:41
11930 citiri
Previziuni din Rusia: Putin va fi presedinte pana la moarte, R.Moldova intra in UE pana atunci
Foto: RIA Novosti

Pana in anul 2030, R. Moldova, Ucraina, Belarus si Georgia se vor alatura Uniunii Europene, in timp ce Rusia se va transforma in "satelitul respectat" al Chinei si principalul sau furnizor de energie, este de parere economistul rus Vladislav Inozemtev.

Scenariul acestuia vine ca un raspuns la cel al bancherul ucrainean Andrei Movchan, care sustine ca politica "feudal-nationalista" a presedintelui rus Vladimir Putin va mai dainui pana in anul 2018, iar economia rusa va stagna, in timp ce nivelul de trai va scadea treptat pana la nivelul din anul 2003, in urmatorii patru ani, scrie Bloomberg View.

In plus, Rusia se adanceste intr-o izolare internationala si mai adanca, iar Vladimir Putin se va da la o parte pentru un succesor din cercul sau de apropiati, pastrand totodata titlul de "lider national", iar perspectivele economice ale tarii nu sunt deloc imbucuratoare, mai scrie Movchan.

Putin vrea compromis pe tema asocierii Moldovei si Ucrainei la UE: Sa nu uitati de Moscova!

Acesta sustine ca, pana in anul 2024, "serele de legume de la marginea parcurilor Moscovei devin la fel de raspandite cum erau la inceputul anilor '90", iar rata infractionalitatii revine la nivelul de la mijlocul acelorasi ani, in timp ce Rusia va incorpora estul Ucrainei.

Bancherul merge si mai departe cu predictiile, sustinand ca, pana in anul 2050, ramasitele Rusiei europene sunt integrate in Uniunea Europeana, dupa ce, anterior, tara se dezmembreaza iar republicile etnice din Caucaz si din celelalte parti se desprind. Partea europeana creeaza, impreuna cu Ucraina si cu Belarus, un nou centru de crestere rapida, iar parti din Siberia si din Orientul Indepartat devin dominioane ale Chinei.

De ce Europa se va impaca rapid cu Rusia

Vladislav Inozemtev raspunde provocarii lansate de Movchan si lanseaza propriul scenariu privind Rusia si Europa de Est, acuzandu-l pe bancherul ucrainean de confundarea dorintelor cu realitatea.

In viziunea lui Inozemtev privind viitorul, un consens pro-Putin se intareste in Rusia, astfel ca presedintele este reales triumfator in anul 2018. Pretul petrolului creste din nou, iar cei care nu vor accepta "consensul Putin" vor emigra la o rata de 700-800 de mii de persoane pe an in perioada 2020-2024.

Occidentul va ocoli Rusia si va investi masiv in statele aflate la periferia tarii, transformand fostele republici sovietice din Europa si din Caucaz intr-o zona de crestere dinamica.

Pana in anul 2030, Ucraina, Belarus, Georgia si R. Moldova se vor alatura Uniunii Europene, iar Rusia se va transforma in "satelitul respectat" si principalul furnizor de energie al Chinei, dupa ce va fi pierdut piata energetica europeana, in favoarea energiei regenerabile.

Dezvaluirile lui Saakasvili: Putin a oferit Ucraina Romaniei, Ungariei si Poloniei

Tot in scenariu al economistului rus, Putin detine conducerea Rusiei pana la moartea sa, la jumatatea anilor 2030, dupa ce va fi transformat tara intr-o garla apatica si in mare parte neutra, tocmai coapta pentru ca China sa o culeaga si sa o transforme intr-o "putere pacifica moderat dezvoltata".

Comentatorii precum Movchan sau Inozemtev stiu foarte bine ca este imposibil de facut predictii exacte chiar si pentru anul viitor sau pentru urmatorii doi ani: directia strategica a Rusiei depinde prea mult de vointa unui singur om, mai scrie Bloomberg View.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#predictii viitor Rusia, #viitor economie Rusia, #evolutie viitor Rusia , #Rusia