Proiect de mare anvergura lansat de Rusia: Soldatul viitorului (Video)

Sambata, 10 August 2013, ora 23:34
7611 citiri
Proiect de mare anvergura lansat de Rusia: Soldatul viitorului (Video)
Foto: Voice of Russia

Daca pana acum am fost obisnuiti sa vedem doar super-soldatii din filmele americane, iata ca si Rusia lanseaza un proiect de mare amploare, denumit "Soldatul viitorului", finantat de catre Fundatia pentru cercetari prospective.

Organizatia care a fost dispusa sa lucreze la proiectul "Soldatul viitorului" este Centrul National Stiintific Kurchatov din Moscova, potrivit Voice of Russia.

La acest centru au fost create cu ceva timp in urma materiale de ultima generatie, care potrivit expertilor ar putea fi utilizate pentru a crea asa-numitele exoschelete, ce ar putea fi folosite de catre soldatii viitorului.

De fapt, in prezent exista doua concepte ale soldatului viitorului care domina lumea. Unul este acela al unui robot complet echipat, care sa fie controlat dintr-un de la distanta.

Al doilea este de a transforma un soldat obisnuit intr-un "Superman" prin dotarea lui cu un exoschelet, un fel de costum spatial sau ca o armura, care sa-l faca mult mai puternic si mai putin vulnerabil.

Cum echipamentele militare robotizate care opereaza de la distanta au devenit o realitate, exoscheletele nu sunt inca utilizate si probabil nu vor fi folosite in viitorul apropiat, sustine editorului-sef al revistei ruse Arsenal Otechestva, Victor Murakhovsky.

"Ceea ce impiedica crearea exoscheletelor este, in primul rand, problema energiei pe care o vor folosi. In prezent, alegerea este limitata, fie un combustibil petrolier sau energia electrica.

Cel mai probabil, pana cand omenirea va descoperi sau inventa un nou tip de producere a energiei, in afara energiei electrice sau a combustibilului, exoscheletele soldatilor vor ramane un vis, mai degrada decat o realitate.

Cu toate acestea, inginerii lucreaza la ele. Insa, ma indoiesc ca va veni timpul cand exoscheletele vor fi utilizate in mod eficient in lupta", a spus Murakhovsky.

Cu toate acestea, unii experti nu impartasesc punctul de vedere al acestuia. "A fi bine informat inseamna a fi bine inarmat si in razboaiele moderne acest lucru este mai important decat oricand pana acum.

Astazi, nu ar fi o exagerare sa spunem ca luptele gestionate de catre oameni care stau in fata unui calculator la multi kilometri distanta de campul de lupta au devenit deja o realitate.

Intr-o astfel de situatie, nu as fi surprins daca soldatii in exoschelete ar deveni in curand o realitate", a spus Konastantin Bogdanov, expertul militar al agentiei RIA Novosti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#proiect Rusia soldatul viitorului, #poriect militar soldati exoscheleti, #costum militar exoschelet, #soldati viitor exoscheleti video , #Rusia