Putin avertizează în mod agresiv lumea: Rusia poate face atacuri imprevizibile

Marti, 27 Iulie 2021, ora 12:25
4082 citiri
Putin avertizează în mod agresiv lumea: Rusia poate face atacuri imprevizibile

În contextul ultimelor incidente din Marea Neagră, când au existat tensiuni între navele NATO și forțele Moscovei, Vladimir Putin a vorbit la parada de Ziua Marinei de la Sankt Petersburg, afirmând că Rusia poate efectua ”atacuri imprevizibile” asupra adversarilor, dacă este nevoie.

Liderul de la Kremlin a lansat un avertisment dur asupra lumii, spunând că Forțele navale ale Rusiei ”pot detecta orice inamic”. Comentariile lui Putin vin la doar câteva săptămâni după ce distrugătorul britanic HMS Defender a iritat Moscova, după ce a trecut prin apropierea Peninsulei Crimeea, potrivit Portsmouth.

Rusia a susținut atunci că ar fi tras focuri de avertisment și bombe în calea navei de război din Marea Britanie, însă Londra a negat acest lucru. Kremlinul a revendicat în mod ilegal suveranitatea asupra apelor din apropierea Crimeei, ca urmare a anexării Peninsulei.

Cu toate astea, Statele Unite, NATO și Marea Britanie susțin că nu recunosc acest drept, iar apele respective aparțin aliatului Ucraina.

În cadrul ceremoniei de la Sankt Petersburg, Putin a lăudat forța armatei Rusiei. ”Suntem capabili să detectăm orice inamic subacvatic, de deasupra apei și din aer și dacă este necesar, putem executa un atac imprevizibil împotriva acestuia”.

Președintele a adăugat că Moscova ar fi putut să scufunde nava britanică Defender, pentru ceea ce consideră el ”intrarea ilegală pe teritoriul nostru”, fără a începe Al Treilea Război Mondial și chiar dacă Statele Unite au jucat un rol ”provocator”.

Putin a comandat două avioane pentru ”sfârșitul lumii”. Va controla Rusia din zbor, în timpul războiului nuclear VIDEO

Comentariile lui Putin au fost respinse de un fost comandant al Marinei Regale din Marea Britanie. Astfel, amiralul Lord Alan West, fost ministru al Securității naționale, a spus că ”el (Putin-n.a.) vorbește pentru propria audiență internă, încercând să arate cât este el de puternic și armata sa.

Aceasta este doar o retorica normală și non-sens-ul, pe care le spune tot timpul. Nu ajută deloc ordinea mondială a lucrurilor. Dar eu cred că felul în care o face este destul de belicos și periculos”.

Misteriosul avion de lupta lansat de Rusia in premiera mondiala: "Va prezenta interes si pentru rivalii nostri" VIDEO

Citeste si:
Vladimir Putin recunoaşte existenţa a "zeci" de bolnavi de COVID-19 în anturajul său
Vladimir Putin recunoaşte existenţa a "zeci" de bolnavi de COVID-19 în anturajul său
Preşedintele rus Vladimir Putin a dezvăluit joi, 16 septembrie, că zeci de persoane din anturajul său sunt bolnave de COVID-19, un cluster la Kremlin care l-a obligat să se izoleze, o...
Vladimir Putin anunță că zeci de persoane din anturajul său au COVID-19
Vladimir Putin anunță că zeci de persoane din anturajul său au COVID-19
reședintele rus Vladimir Putin a anunțat că zeci de persoane din anturajul său au COVID-19. Prin urmare, acesta va intra în izolare în următoarele zile, arată presa internațională....
Sursa: Ziare.com