Razboiul diplomatic Rusia-Olanda a ajuns in faza de agresiuni fizice

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 23:17
5780 citiri
Razboiul diplomatic Rusia-Olanda a ajuns in faza de agresiuni fizice

Ministerul de Externe rus si-a exprimat regretul, dupa ce un diplomat olandez a fost batut, la Moscova, ca urmare au unui incident similar in care a fost implicat un trimis rus in Olanda.

Ministerul de Externe olandez a convocat ambasadorul rus sa dea explicatii, dupa ce diplomatul a fost atacat in apartamentul sau, informeaza BBC.

Trimisul olandez la Moscova, Onno Elderenbosch, a fost ranit usor in atacul de marti seara, a transmis ministrul de Externe din Olanda, Frans Timmermans.

Jirinovski ameninta cu pichet la ambasada Olandei: Vom sparge geamurile, ochi pentru ochi

"Oamenii nostri trebuie sa fie in stare sa munceasca in siguranta si vreau garantii ca autoritatile ruse isi vor accepta responsabilitatile pe aceasta tema", a scris Timmermans, pe Facebook.

Exprimandu-si regretul, Ministerul de Externe rus a informat ca politia din Moscova ia toate masurile sa gaseasca si sa-i aresteze pe cei vinovati. Se pare ca Elderenbosch a fost batut de doi barbati care s-au dat drept electricieni si care i-au spus ca nu exista curent electric la etajul sau si i-au cerut sa verifice curentul electric din apartamentul sau.

Atunci cand diplomatul a deschis usa, a fost lovit in spate si a cazut, lovindu-se cu capul de podea. Agresorii l-au legat apoi si au rascolit apartamentul.

Olanda si-a cerut scuze dupa ce un diplomat rus a fost arestat si batut de politie

Saptamana trecuta, Rusia a protestat in legatura cu arestarea unuia dintre diplomatii sai in Olanda, iar olandezii s-au plans in legatura cu retinerea unui vas Greenpeace cu steag olandez, de catre autoritatile ruse.

Politia olandeza a intrat in locuinta diplomatului rus din Haga si l-a arestat, dupa ce vecinii au raportat o cearta care a avut loc inauntru. Ministrul olandez de Externe si-a cerut scuze apoi pentru incalcarea regulilor Conventiei de la Viena, care recunoaste imunitatea diplomatica.

In plus, presedintele Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, a lansat un apel, miercuri, pentru un pichet in afara ambasadei olandeze la Moscova: "Nu vom trai dupa principiul intoarcerii celuilalt obraz. Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte".

Anul 2013 a fost declarat chiar "Anul Olanda Rusia", dedicat evenimentelor desemnate sa intareasca prietenia bilaterala.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#diplomat olandez batut Rusia, #scandal diplomatic Rusia Olanda, #diplomat rus arestat Olanda , #Rusia
Comentarii
Poza sanziana
sanziana
rank 5
Poza Constant
Constant
rank 5
In semn de prietenie, rusii va ofera un ceai! Cu plutoniu!